Presenten 375 al·legacions al pla d’usos del Parc Natural del Cap de Creus

ACN Un instant durant la reunió que han mantingut membres del Departament d'Agricultura del Govern amb el conseller Pelegrí al capdavant amb els alcaldes de Cadaqués, El Port de la Selva i Roses.
Comparteix-ho amb els teus amics:

Un total de 717 al·legants -entre particulars, associacions, institucions i agents empresarials- han presentat 375 al·legacions al Pla Rector d’Usos i Gestió del Parc Natural del Cap de Creus (PRUG). Aquest divendres, el conseller d’Agricultura, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del delegat del Govern a Girona i del director general de Medi Natural i Biodiversitat, s’ha reunit amb els alcaldes de Cadaqués, El Port de la Selva i Roses per tractar aquest pla i els propers passos a seguir. Pelegrí ha assegurat que s’analitzarà de forma consensuada amb la Junta Rectora del Parc cada un dels documents i, a més, s’ha acordat que es convocarà properament el Consell de Cooperació del Parc Natural.

ACN Un instant durant la reunió que han mantingut membres del Departament d'Agricultura del Govern amb el conseller Pelegrí al capdavant amb els alcaldes de Cadaqués, El Port de la Selva i Roses.
ACN Un instant durant la reunió que han mantingut membres del Departament d’Agricultura del Govern amb el conseller Pelegrí al capdavant amb els alcaldes de Cadaqués, El Port de la Selva i Roses.

Des del principi, la proposició del PRUG del Parc Natural del Cap de Creus va aixecar tota mena de crítiques des del territori i el sector empresarial de la zona que asseguraven que el pla “atemptava” contra el model turístic d’aquest espai i només responia a un afany recaptatori del Govern. La forta oposició es va visualitzar amb mobilitzacions com la concentració que van fer unes 300 persones a Cadaqués el passat 1 de novembre. Fins i tot, l’últim dia per poder presentar al·legacions – el passat 25 de novembre- els alcaldes de Cadaqués, el Port de la Selva, Roses i Colera van escenificar el seu rebuig al pla del Govern presentant conjuntament les seves al·legacions al monestir de Sant Pere de Rodes, seu del Parc Natural.

Finalment, davant d’aquestes mostres de rebuig, el Govern va fer un pas endarrere i va intentar acostar posicions amb el territori per establir un clima de confiança tot assenyalant que s’inclourien en el text totes les observacions que es fessin arribar durant el tràmit d’informació pública que va finalitzar el passat mes de novembre.

Aquest divendres, Govern i alcaldes s’han reunit de nou per analitzar les al·legacions rebudes. En total s’han presentat 375 al·legacions, 299 de particulars, sis provinents d’ens locals, 36 d’empreses i 34 d’entitats. Segons les xifres donades del Departament d’Agricultura, els particulars han estat qui més s’han mobilitzat a l’hora de presentar aquestes observacions arribant fins a 616, seguits de les entitats, les empreses i, finalment, els ens locals.

Segons ha detallat Pelegrí, gran part de les al·legacions són models repetits i algunes d’elles s’han presentat de forma conjunta. En aquest recompte també s’han inclòs les tretze al·legacions que van entrar fora del termini establert. Durant la reunió, Pelegrí ha detallat que a partir d’ara es començarà a analitzar cada un dels documents, un procés que es portarà a terme de forma consensuada amb la Junta Rectora del Parc Natural del Cap de Creus. A més, des del Departament també s’ha acordat que es convocarà properament el Consell de Cooperació del Parc Natural