Presó per a vuit acusats pels aldarulls a la Cambra de Comerç de Girona

Arxiu ACN: L'enfrontament va començar quan alguns manifestants van començar a entrar per la força a la Cambra de Comerç de Girona i els Mossos els van fer fora.
Comparteix-ho amb els teus amics:

El Grup Antirepressiu engega una campanya de suport per reclamar que els absolguin

Arxiu ACN: L'enfrontament va començar quan alguns manifestants van començar a entrar per la força a la Cambra de Comerç de Girona i els Mossos els van fer fora.
Arxiu ACN: L’enfrontament va començar quan alguns manifestants van començar a entrar per la força a la Cambra de Comerç de Girona i els Mossos els van fer fora.

Els aldarulls que hi van haver a la Cambra de Comerç de Girona durant una manifestació de la vaga general del 14-N del 2012 arribaran a judici el 8 de febrer. Les acusacions (fiscalia, Cambra de Comerç i Generalitat) demanen penes de fins a 4 anys i mig de presó per a vuit activistes. Els acusen de desordres públics, atemptats a agents de l’autoritat, lesions i violació de domicili de persona jurídica.

El Grup Antirepressiu ha engegat aquest dijous amb una xerrada a Banyoles la campanya de suport ‘La vaga a judici’ per reclamar l’absolució dels encausats. Recorden que pocs dies abans de la vaga, el president de la Cambra de Comerç, Domènec Espadalé, va fer unes declaracions argumentant que els treballadors s’havien d’acostumar a treballar més i cobrar menys. Això, exposen, la manifestació anticapitalista “va posar el focus en aquest lobby empresarial gironí”.

Enfrontaments amb els mossos

Segons les acusacions, cap a tres quarts de dues de la tarda del dia de la vaga general, quan a manifestació anticapitalista passava per davant de la Cambra de Comerç, alguns dels acusats van decidir “ocupar l’edifici i obligar els treballadors i l’entitat a paralitzar la seva activitat”. Així, “va entrar en tromba a la Cambra de Comerç, van envair el vestíbul i van agredir els agents dels Mossos d’Esquadra que, degudament uniformats, els impedien el pas”.

Durant el forcejament amb els mossos, exposen les acusacions, un dels encausats va arravatar un cinturó amb incrustacions metàl·liques que una agent duia a la mà i la va colpejar mentre li deia “puta, puta, filla de puta”. Un altre dels processats, relata el fiscal, el va ajudar i va arribar a colpejar la policia amb un pupitre que hi havia al vestíbul de la Cambra.

Les acusacions sostenen que durant l’ocupació de l’edifici, els acusats també van colpejar i tirar a terra un agent, els van donar puntades de peu i també cops de puny. “Un acusat va llançar un petard a l’interior de l’edifici, dirigit cap a un dels agents, amb la intenció d’atemorir-lo i sense importar-li les conseqüències de l’explosió”, exposa la fiscalia.

Les acusacions també afegeixen que els encausats van causar desperfectes perquè van donar una cossa a la porta d’entrada de l’edifici i van trencar-ne el vidre, cosa que va obligar a tapiar-la.

Per això, els vuit activistes s’asseuran a la banqueta dels acusats el dia 8 de febrer i s’enfronten a penes que van des dels 8 mesos de presó per als 4 anys i mig (la pena més alta la demana la Generalitat). En matèria de responsabilitat civil, també reclamen indemnitzacions per les lesions i els desperfectes i els acusats podrien ser condemnat a pagar més de 1.200 euros.

Comparteix-ho amb els teus amics: