Presó per entrar a casa de l’exparella, esperar-la amagat sota el llit i intentar violar-la

Comparteix-ho amb els teus amics:

El jove va anar a buscar la noia, amb qui havia mantingut una breu relació, en un habitatge d’Iscle d’Empordà

Els fets que han arribat avui a judici van tenir lloc el 24 de gener del 2014. Aleshores, Joan Alberto Bañol feia poc que havia tallat amb la seva parella. La relació havia durat tan sols quatre mesos, durant els quals cadascú vivia a casa seva. La noia s’estava amb els seus pares i un fill menor d’edat –fruit d’un matrimoni anterior- en una casa d’Sant Iscle d’Empordà.

Segons ha admès el processat, aquella tarda, pels voltants de les cinc, es va esmunyir a dins de l’habitatge quan no hi havia ningú i va esperar l’exparella amagat sota el seu llit. Quan la noia va entrar a l’habitació, i després de superar el primer ensurt en trobar-se’l allà, ella i Bañol van començar a conversar, fins que la jove va rebre un missatge al seu mòbil. Qui l’enviava era el seu exmarit.

L’acusat, quan ho va veure, es va encabritar i va començar a discutir acaloradament amb la jove. Va ser aleshores quan la va llançar damunt del llit, li va abaixar la faldilla, li va treure la roba interior i la va intentar penetrar. A més, per vèncer la seva resistència, Bañol va bufetejar-la, li va agafar les cames amb força i li va arribar a dir: “Hi ha dues maneres de violar-te: una d’elles és que et deixis, i l’altra que et colpegi fins a aconseguir-ho”.

Al final, la jove va aconseguir desfer-se del seu agressor (no hi ha proves que l’arribés a penetrar) i l’acusat va marxar de l’habitatge. Aquell mateix dia, però, Bañol li va deixar un missatge de veu al seu mòbil, on amenaçava la noia.

Fins a 15 anys de presó

Per aquests fets, el processat s’enfrontava a una pena de 15 anys de presó. El fiscal l’acusava de tot un reguitzell de delictes: violació de domicili, revelació de secrets (perquè havia mirat el missatge de l’exmarit), maltractament de gènere, agressió sexual amb accés carnal i amenaces. A més de la presó, el ministeri públic també demanava que l’acusat no es pogués apropar a la jove durant 20 anys i que l’indemnitzés amb 10.000 euros.

Aquest matí, a les portes del judici, les parts han arribat a un acord. Fiscal, acusació particular i defensa han pactat una rebaixa substancial de la pena. Ara, totes demanen una condemna de 3 anys i mig de presó pels delictes de violació de domicili i intent d’agressió sexual.

A més, sol·liciten que Bañol indemnitzi la víctima amb 3.000 euros i que hagi de pagar una multa de 90 euros per una falta d’amenaces. També que, un cop surti de la presó, s’estigui 5 anys sota llibertat vigilada i no es pugui acostar a la seva exparella durant un termini de 6 anys.

L’acusat ha admès els fets i les parts han renunciat a la prova. El judici, que s’ha celebrat a la Secció Quarta de l’Audiència de Girona, ha quedat vist per a sentència. Un cop el tribunal condemni Bañol, el processat haurà d’entrar a presó.