Primer podi Elit Estatal a la història d’Aligots

Comparteix-ho amb els teus amics:

Marta Sanchez es primera, a la cursa de mitja distància de la Lliga Espanyola a Conca, en categoria Elit

El passat cap de setmana la corredora gironina d’Aligots va fer història al convertir-se en la primera corredora de l’entitat en guanyar una cursa de la Lliga Espanyola a la màxima categoria. És la competició de més nivell estatal del nostre esport, i mai abans s’havia assolit un primer lloc. A Conca es van reunir els millors corredors estatals i habituals a les concentracions internacionals amb seleccions. Però tot i això la Marta Sànchez va fer una gran cursa que la va portar a finalitzar amb un temps de 48’22” per davant d’Esther Gil (Colivenc Alacant) amb 50’54” i Ampa Gil (COC Barcelona) amb 51’47”. Va ser una gran sorpresa, però sense cap dubte fruit del treball continuat de la corredora i del club.

marta

Els corredors d’Aligots, com la majoria dels de clubs catalans, no acostumen a participar en competicions de la Lliga Espanyola. És més habitual veure’ls a curses del Sud de França. A la distància i el cost econòmic de viatjar arreu d’Espanya si afegeixen sovint qüestions no esportives i de problemàtiques entre federacions catalana i espanyola. Així, més enllà dels corredors /es que volen còrrer competicions internacionals on cal representar a un país oficial -fins i tot en categories de formació-, i les seves famílies, són pocs els Aligots que segueixen la Lliga Espanyola. Les aparicions esporàdiques i la participació als Campìonats d’Espanya permeten però anar sumant puntuacions per mantenir la segona divisió de clubs. En aquests moments, després de la cursa de Conca i a manca d’una sola cita al calendari, Aligots ocupa el lloc 20è dels 25 de la segona divisió. Hi ha 25 més a 1a, 25 més a 3a i els 111 restants a la 4a i última categoria. Aligots en canvi està en plena lluita pel 1r lloc a la Copa Catalana, on els darrers 10 anys ha guanyat el COC de Barcelona.

A nivell estatal, precisament el COC és el millor classificat català, 11è de la 1a divisió. A la màxima categoria només els hi acompanyà l’UE Vic, 22è. A 2a divisió juntament amb nosaltres hi ha el CO Berguedà (12è), el Montsant (15è), i el Grions GO-Xtrem (21è).