Un mort per coronavirus i sis de possibles positius a la residència Mare de Déu del Tura d’Olot

Comparteix-ho amb els teus amics:

Primeres morts per coronavirus en una residencia de gent gran a la Garrotxa. A la residència Mare de Déu del Tura d’Olot

A finals de la passada setmana es van derivar tres residents a l’Hospital d’Olot per sospita de Coronavirus, que posteriorment es van confirmar com a positius. Des del moment de la derivació, la Residència ha aplicat mesures de prevenció i seguretat extraordinàries, addicionals a les ja emeses per la Generalitat de Catalunya també aplicades, i ha treballat amb permanent i total coordinació amb les autoritats sanitàries. Entre les més importants hi ha l’habilitació de dues zones d’aïllament especialment equipades per atendre els residents que presentin simptomatologia compatible amb el coronavirus, així com la realització amb càrrec al propi centre, de la prova del COVID-19 a la totalitat del personal de la Residència.

Malauradament, tot i les mesures aplicades, durant aquests dies s’ha produït la defunció de set residents, un a l’Hospital d’Olot i sis a la Residència. D’aquestes sis persones, una va donar positiu en la prova del Coronavirus i les altres sis eren sospita per presentar la mateixa simptomatologia.

Addicionalment, aquest dimarts varen rebre l’alta un dels residents ingressats a l’Hospital, que es va traslladar a la Residència, i a un altre que estava en l’àrea d’aïllament. La persona que continua ingressada a l’Hospital d’Olot està estable.

En aquests moments, els treballadors que van donar positiu en la prova resten aïllats al seu domicili, i es preveu que la seva reincorporació sigui gradual.

S’han dut a terme gestions per mantenir dotada la plantilla de forma suficient i continuar vetllant amb la mateixa calidesa i qualitat a tots els residents.

Info: Residència Mare de Déu del Tura d’Olot