Processó dels Dolors de Mieres

Comparteix-ho amb els teus amics:

Mieres celebra aquest divendres 11 d’abril la Processó dels Dolors, una de les representacions més tradicionals i arrelades a casa nostra. Cada divendres abans de la festivitat de Rams, el municipi es bolca en l’organització d’aquest esdeveniment religiós, que data de principis de segle XVIII i que, des d’aleshores, s’ha representant, pràcticament sense interrupció, fins a arribar als nostres dies.

El Manípul de Manaies i Botxins de Mieres ha tingut i té un paper molt important en la Processó dels Dolors, que cada any el poble realitza pels seus carrers homenatjant la Verge. Els veïns i les veïnes del municipi representen les diferents escenes que formen part de la Processó.

Més d’un centenar de persones fan possible la Processó dels Dolors de Mieres que aquest divendres 11 d’abril tindrà el seu punt de trobada a les 21h a l’església parroquial de Sant Pere. Dins del mateix temple, té lloc la representació d’un fragment de la Passió escrit l’any 1773 per Fra Antoni de Sant Jeroni que dóna inici aquesta representació que, cada any atreu més persones cap a aquest municipi de la Garrotxa.