Prop de 3 tones recollides a Besalú en el Gran Recapta

Comparteix-ho amb els teus amics:

El cap de setmana passat Besalú s’hi va bolcar de valent per al gran recapta amb prop de 3 tones recollides (2.831 kg aproximadament). Tot això gràcies a les entitats i centres comercials del municipi i dels 25 voluntaris que va fer possible aquesta tasca.

20151130_200946[1]

El Gran Recapte d’Aliments a la comarca

El Gran Recapte d’Aliments de la Garrotxa ha tornata mobilitzar als garrotxins per una causa solidària. La jornada central d’aquest dissabte 28 de novembre ha recollit 31.247 quilos d’aliments i productes bàsics en un dia marcat, en aquesta edició, pel bon temps.

Han estat centenars els garrotxins que s’han apropat a alguns dels 18 supermercats de la capital, responent així a la crida a la col·laboració ciutadana que el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa amb la Fundació Banc dels Aliments, Càritas Garrotxa i Creu Roja van fer ja fa unes setmanes.

Durant la jornada central, 270 voluntaris han fet possible que aquests 6è Gran Recapte organitzat a la Garrotxa hagi estat tot un èxit. Des de les 10 del matí i durant onze hores ininterrompudes, els col·laboradors no han deixat d’informar els clients dels 18 supermercats d’Olot del perquè de la campanya i dels aliments i productes bàsics necessaris per a les famílies que es troben en situació de precarietat econòmica i social. Segons han explicat els mateixos voluntaris, donada la gran repercussió del Gran Recapte d’Aliments a Catalunya, la majoria de clients eren coneixedors d’aquesta jornada i han volgut participar fent alguna aportació.
Personal de la Creu Roja i, per segon any, particulars i empreses de transport han estat els encarregats de traslladar tot el material al Centre de Distribució d’Aliments, situat a l’Avinguda Girona d’Olot.

Només aquest dissabte 28 de novembre, s’han recollit 31.247 quilos d’aliments i productes bàsics, 241 quilos més que durant la jornada central del 2014, i amb la vista posada en superar els 41.611 quilos amb els que es va tancar tot el Gran Recapte de 2014. Amb aquestes dades, el 6è Gran Recapte continua superant, un any més, els resultats obtinguts des de la seva primera edició a la comarca l’any 2010.

El regidor de Benestar Social d’Olot, Josep Berga, ha afirmat que “un any més, la jornada central del Gran Recapte ha estat un èxit, incrementant les xifres de 2014”, i ha agraït el paper fonamental de voluntaris i col·laboradors. També ha recordat que el Centre de Distribució d’Aliments està obert tot l’any a donacions. De la seva banda, Joan Casas, vicepresident del Consell Comarcal de la Garrotxa i conseller delegatde l’Àrea de Benestar Social ha remarcat el caràcter comarcal d’aquesta acció solidària (amb 65punts de recollida a tot el territori) i ha destacat la implicació dels joves en el voluntariatdel Gran Recapte.

La novetat d’aquest any ha estat la creació d’unes bosses de roba per substituir, en part, les bosses de plàstic que normalment es donen als participants en la campanya. A través del projecte Teixim, i gràcies a la implicació d’empreses tèxtils de la comarca i dels casals de la gent gran d’Olot i la Garrotxa, s’han pogut repartir 500 bosses de roba, en una acció que ha transcendit la jornada central, en la que han treballat 78 voluntaris més i ha permès assolir, alhora, objectius socials i mediambientals. La granbossa de roba, feta pel grup de cosidores de l’Espai Cosidor de Sant Miquel i ubicada al Mercat Municipal d’Olot, ha ajudat a donar visibilitat a aquesta iniciativa col·laborativa lligada al Gran Recapte d’Aliments.

També cal destacar que gràcies a la campanya de comunicació que han dut a terme les diferents entitats organitzadores, gran part dels ciutadans han aportat aquells aliments i productes inclosos a la llista d’aliments considerats bàsics i prioritaris. Segons Sònia Ariño, responsable del Centre de Distribució d’Aliments, aquest fet es considera molt positiu, doncs la majoria de material recollit és el més necessari per als usuaris del Centre i suposa una optimització de les aportacions.

Un cop finalitzada la jornada central del Gran Recapte que s’ha concentrat a Olot, la campanya de recollida d’aliments i productes bàsics continua a la resta de municipis de la comarca (segons la programació establerta per cada municipii que es pot consultar a la pàgina web del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa: www.casg.cat). En total s’han habilitat 65 punts de recollida a les diferents poblacions de la Garrotxa. El material recollit es farà arribar aquestes properes setmanes al Centre de Distribució d’Aliments, on ja han començat a arribar les donacions de les escoles, entitats i associacions que, coincidint amb aquestes dates, organitzen activitats que recullen donatius o bé productes amb aquesta finalitat.

La jornada central del Gran Recapte a Catalunya ha assolit, segons dades estimatives de la Fundació Banc dels Aliments, els 4 milions de tonesd’aliments i productes bàsics, de les que aproximadament unes 500 tones s’han recollit a les comarques gironines.