Prop de 600 alumnes de primària participen en el Rodajoc

Comparteix-ho amb els teus amics:

Els alumnes de 3r de primària de totes les escoles de la Garrotxa han participat del Rodajoc al recinte firal d’Olot. Després de dos anys sense poder-se celebrar per la COVID, aquest 2022 els joves han pogut tornar a redescobrir els jocs tradicionals d’arreu del món.

El recinte firal d’Olot s’ha convertit aquest dimecres 27 d’abril en un espai gegant de jocs d’arreu del món. Així s’ha dut a terme la nova edició del Rodajoc d’Olot després de dos anys d’aturada arran les mesures de contenció i prevenció de la COVID-19.

Després de treballar-ho durant tot el curs a les classes d’Educació Física, un total de més de 555 alumnes de 3r de primària de les escoles de la comarca han pogut aprendre amb jocs tradicionals i cooperatius.

La iniciativa busca que els infants gaudeixin del joc a l’aire lliure i, alhora, puguin recuperar jocs tradicionals de carrers i places així com potenciar l’intercanvi cultural. Compta amb 3 circuits iguals de 12 jocs i 2 espais de descans. Alhora, el projecte també busca afavorir les relacions personals d’infants de diferents centres i cultures així com fomentar l’interès i el respecte per l’entorn.

Cada grup d’alumnes – format per alumnes de diverses escoles de La Garrotxa – ha anat guiat i acompanyat per estudiants dels cicles esportius de l’Escola Pia d’Olot que des de fa anys col·laboren en aquesta activitat. A més, alumnat de 3r i 4t d’ESO de l’Escola Pia també hi participa com una de les activitats formatives de l’àrea de Servei Comunitari.

El Rodajoc forma part del Pla Educatiu d’Entorn d’Olot i s’organitza conjuntament entre l’Àrea de Cultura i Educació, l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament d’Olot i el professorat d’educació física de les escoles de primària de tota la comarca.