Prop de 800 inscrits a les activitats de l’Estiu Riu d’Olot

Comparteix-ho amb els teus amics:

Per complir amb les mesures de la COVID-19, augmenten els espais destinats a activitats d’estiu i s’incrementen en un 38% el nombre de monitors i monitores contractats.

Aquest dilluns 29 de juny és el tret de sortida de les activitats de l’Estiu Riu d’Olot, un conjunt de propostes perquè infants i joves puguin gaudir al màxim de la temporada d’estiu. A més dels casals d’estiu i activitats esportives, aquests mesos i com sempre a  Olot es pot participar de tallers de robòtica, de faràndula… entre moltes altres propostes que s’ofereixen en el marc de l’Estiu Riu.

Un total de 797 infants i joves s’han inscrit a alguna de la vintena d’activitats d’estiu que es porten a terme a Olot. Suposa una disminució del 33% del nombre participants respecte a l’any passat, quan 1025 infants i joves van prendre part de les diferents propostes. Des de l’organització s’atribueix aquest fet a la situació d’excepcionalitat provocada per la COVID que ha fet que algunes famílies hagin optat perquè els infants es quedin a casa.

Pel que fa als espais on es portaran a terme els casals i esplais d’Olot, s’utilitzaran l’Escola Malagrida, el Pla de Dalt, l’Escola Morrot i Bisaroques. Pel que fa als infants de 2 anys i tenint en compte el nombre d’inscripcions, finalment es realitzarà el casalet a l’Escola Bressol del Morrot.

Per poder oferir més varietat d’activitats i realitzar sortides i altres propostes, s’ha optat per ampliar el nombre de monitors per cada grup d’infants. Enguany, l’Estiu Riu comptarà amb 108 monitors i monitores de lleure (29 d’ells dedicats exclusivament a temes esportius), un increment del 38% respecte al 2019 quan es va comptar amb 67 professionals.

Activitats d’estiu, adaptades a les mesures de seguretat

Amb motiu de la pandèmia i seguint les directrius establertes per la Generalitat de Catalunya, les activitats programades propiciaran el manteniment de la distància física, però amb un criteri educatiu.

Malgrat les dificultats que comporta aquesta mesura, s’ha considerat clau poder oferir activitats de lleure per a la infància i l’adolescència de la Garrotxa, tot i l’esforç i imaginació necessari per oferir activitats de qualitat, educatives i compatibles amb aquests requeriments sanitaris. A més, els monitors i responsables incidiran en el manteniment de les mesures d’higiene personal, com rentar-se les mans.

Comparteix-ho amb els teus amics: