Prop d’un centenar de persones donen sang en la nova campanya d’estiu a l’Hospital d’Olot

Comparteix-ho amb els teus amics:

A l’estiu el Banc de Sang anima tothom a donar en grup i fer #amicspersempre

Ahir a l’hospital d’Olot es va fer una campanya de donació de sang amb el lema “Amics de sang, #amicspersempre”, on es van recollir 99 bosses, 12 de plasma i 6 oferiments, segons dades de @donantsangOlot. Aquesta campanya d’estiu del Banc de Sang, que vol animar tota la ciutadania a donar sang en grup durant els mesos d’estiu, un moment en què les donacions baixen fins a un 30% pel canvi d’hàbits de la població. La campanya continuarà avui diumenge a Besalú a l’església Sant Julià i dilluns al Casal del Pla de Dalt.

Fins a finals d’agost, els hospitals catalans necessitaran 35.000 donacions de sang per poder atendre tots els malalts i accidentats. Per això, des del Banc de Sang es fa una crida perquè els donants animin el seu entorn a donar en grup.

Com que la sang caduca calen donacions diàries per atendre els pacients i mantenir unes reserves suficients per assegurar que en cas d’emergència hi hagi sang suficient.

Baixada de donacions

A l’estiu les donacions baixen al voltant d’un 30% respecte a la resta de l’any. La població fa vacances, les empreses i les universitats redueixen l’activitat i moltes persones canvien els hàbits i deixen de donar sang. Això fa que les donacions baixin, tot i que l’activitat dels hospitals es manté.

Per garantir que tots els malalts tindran la sang necessària per als seus tractaments, s’han programat un total de 75 campanyes cada setmana. També estaran obertes les sales de donacions a 17 hospitals per assolir les 35.000 donacions necessàries des de 17 de juliol fins al 31 d’agost.

A més, també hi ha previstes 500 donacions només de plaquetes, per tal de garantir que es mantenen tots els tractaments que necessiten aquest component sanguini, molt necessari per als malalts de càncer.

Girona, crida a donar als càmpings

A les comarques de Girona hi ha previstes més de 60 campanyes de recollida de sang fins al 31 d’agost. Els passejos i les places més concorregudes de Palamós, Blanes o Calonge acolliran campanyes de donació.

Per la seva banda, els càmpings de Sant Pere Pescador faran una crida conjunta perquè els campistes vagin a donar sang al Casal d’aquest municipi costaner el 9 d’agost.

Animar la donació a través de les xarxes

Els donants que ho vulguin poden contribuir a donar a conèixer la campanya a les xarxes socials, on poden compartir les fotografies amb els seus tattoos a través de l’etiqueta #amicspersempre, a Facebook, Twitter i Instagram (@donarsang).

Les xarxes socials del Banc de Sang ja compten amb més de 40.000 seguidors que comparteixen les seves experiències com a donants i receptors de sang.

Info: bancsang.net
Foto: @donantsangOlot