Propera inauguració exposició “Refugiats, odissea cap Europa”

Comparteix-ho amb els teus amics:

El proper dijous 1 de setembre a les 7 de la tarda es portarà a terme l’acte d’inauguració de l’exposició “Refugiats, l’ odissea cap a Europa”.

L’activitat organitzada pel Consell Municipal de Cooperació i Solidaritat d’ Olot i el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, es celebrarà a la plaça Móra (plaça de l’Àngel ) i comptarà amb la presència de Jamal Waez, un jove membre de l’Associació Solidària amb el poble siri originari de la ciutat d’ Alep , que donarà el seu testimoni del procés que va haver de fer fins a esdevenir una persona refugiada. En cas de pluja l’acte es farà a Can Trincheria ( c. Sant Esteve, 29). Segons el Comitè per a l’ Acollida de Persones Refugiades, es calcula que més de 60 milions de persones estan fora dels seus països com a conseqüència de guerres, conflictes, persecucions i violacions dels drets humans a finals del 2015. Una tercera part d’aquestes persones són refugiades. Més del 80% de les persones refugiades estan acollides per països en vies de desenvolupament o del sud.

refugiats

A través de l’objectiu de la seva càmara, el fotògraf Sergi Cámara, dóna a conèixer les rutes cap al continent europeu de persones refugiades de procedència diversa i el camí que han d’emprendre a la recerca d’una nova vida lluny de la guerra i els conflictes bèl·lics. El fotògraf vigatà ha viatjat a punts conflictius de l’èxode de refugiats: les illes gregues de Lesbos i Kos, prop de Turquia, un dels principals punts d’entrada d’Europa de les persones que fugen dels seus països; el pas fronterer d’Idomeni, a la frontera entre Grècia i Macedònia; Belgrad; la frontera entre Sèrbia i Hongria; Budapest; la localitat fronterera de Tovarnik, i Melilla. Les imatges documenten el perill de les travessies pel mar en embarcacions en què s’amunteguen moltes persones, les llargues caminades, les esperes a les fronteres, les estades a ciutats com Belgrad o Budapest a l’espera de sortir cap al destí desitjat, els viatges amb tren, el testimoniatge de les famílies.

Aquesta exposició es podrà visitar a la Biblioteca Marià Vayreda d’ Olot durant tot el mes de setembre. A més, s’acompanyarà d’una mostra de llibres sobre la temàtica. També es podrà veure durant l’acte inaugural del dia 1 . Aquesta és una de les accions que organitza el Consell Municipal de Cooperació i Solidaritat durant aquest 2016 per sensibilitzar la ciutadania sobre el tema dels refugiats, coincidint amb la conjuntura actual. A través de les imatges de dolor, esperança,por i solidaritat ens podem implicar en els sentiments d’aquestes persones en la seva odissea cap a Europa.