Proposen que els nens entrin gratis al Zoo, al Park Güell i al Castell de Montjuïc

Comparteix-ho amb els teus amics:

La síndica de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, ha proposat aquest dimecres que els nens de la ciutat puguin entrar gratis a tots els serveis i equipaments educadors municipals, especialment el Park Güell, el Castell de Montjuïc, el Zoo i els museus municipals. Així ho recull l’Informe Anual de Queixes, que ha presentat Vilà en roda de premsa on també ha demanat que es garanteixi un habitatge digne a les famílies amb menors en situacions de pobresa. Vilà es tornarà a presentar com a candidata a defensora dels ciutadans en la convocatòria que s’obrirà després de les eleccions municipals del 24 de maig, segons han indicat fonts de la Sindicatura de Greuges de Barcelona.

La síndica considera que l’interès dels infants “hauria de presidir sempre l’actuació de l’administració, i més quan es tracti de situacions de vulnerabilitat i pobresa que poden afectar els drets fonamentals dels menors”. De fet, al voltant d’un centenar de queixes del 2014 estan relacionades amb la infància, principalment en àmbits com l’habitatge, els serveis socials i l’educació.

A més de l’habitatge digne per a les famílies amb nens i amb menys recursos econòmics, en l’informe Vilà també ha inclòs l’alimentació infantil com una prioritat per ser un factor preventiu bàsic per mantenir la igualtat d’oportunitats dels infants i joves escolaritzats. En aquest sentit, Vilà ha reconegut l’increment pressupostari que ha fet el govern municipal durant l’actual mandat en beques menjador i valora molt positivament l’ajut de 100 euros mensuals per a les famílies més vulnerables, però creu que cal anar més enllà i potenciar el creixement de les polítiques d’infància i família “necessàries per cobrir els mínims suficients”.

Així mateix, la síndica considera que l’administració ha de completar el desplegament d’escoles bressol a la ciutat, amb centres en tots els barris, i l’accés gratuït a tots els serveis i equipaments educadors municipals de la ciutat, especialment el Park Güell, el Castell de Montjuïc, el Zoo i els museus municipals.

El Síndic va realitzar 3.185 actuacions durant el 2014, un 23,9% més que el 2013. Del total, 1.504 han estat assessoraments generals i 1.681 (un 4 % menys) han estat queixes que han necessitat d’una intervenció tècnica o jurídica. D’aquestes queixes, 295 estan relacionades amb urbanisme i ciutat, 242 sobre transport públic i circulació, 235 sobre polítiques socials (habitatge i serveis socials) i 174 relacionades amb la funció pública.