Propostes destacades de la programació de tardor de l’Ateneu Bar de Banyoles

Comparteix-ho amb els teus amics:

Cançó d’autor, jazz, música del Brasil i rock independent protagonitzen una programació de música en directe atrevida i heterogènia. Quatre films integrats en el cicle d’El Documental del Mes i tres sessions de Música Punxada completen la programació estable de l’equipament, cada dijous (21 h, gratuït)

Jazz, música del Brasil, cançó d’autor i rock independent són els pilars que vertebren la programació de música en directe de l’Ateneu Bar de Banyoles per a la tardor 2016. A més, s’inclouen les produccions del cicle El Documental del Mes i tres sessions de Música Punxada. Totes les activitats són gratuïtes, els dijous a les 21 h.

07-isaac_ulam_ratpenat-03

Pel que fa a música en directe, la programació l’enceta aquest 29 de setembre Eva Fernández & The Lasting Groove, una formació jove encapçalada per la saxofonista barcelonina Eva Fernández, sorgida de l’escola de Joan Chamorro i la Sant Andreu Jazz Band, que aposta per una sonoritat propera al hip hop i al soul sense perdre l’essència del jazz. El concert s’inscriu en la programació del 16è Festival de Jazz de Girona. El 13 d’octubre serà el torn per la proposta de Marcos Braccini, compositor, productor musical i poeta brasiler que presenta el seu primer treball en solitari, Noturno (autoeditat), en el qual barreja música popular brasilera amb tot tipus de préstecs i llenguatges. Un concert que és fruit de la col·laboració amb el Consolat del Brasil. Un mes després, el 10 de novembre, el cantautor Isaac Ulam presentarà Ratpenat, un disc amb el qual reapareix després d’una llarga travessia per la foscor. El disc és la crònica d’una odissea de la qual sorgeix amb vitalitat i presa de consciència col·lectiva, tot plegat amarat d’una sonoritat de folk de cambra i electrònica industrial i d’un talent innat per a compondre cançons corprenedores. El 24 de novembre, Olvido París serà a l’Ateneu Bar per presentar Caeran fulminados al suelo. És una proposta de rock càlid i intens provinent d’una banda independent formada per membres de Roses i Sant Boi de Llobregat.

El Documental de Mes continua tenint un pes específic dins la programació. Així doncs, el 22 de setembre es podrà veure A good american, que aposta una reflexió sobre el preu que s’ha de pagar per a la protecció. Ho fa a través de la història del creador d’un programa de vigilància revolucionari que va néixer a finals de la guerra freda i que es va suspendre tres setmanes abans de l’atac a les Torres Bessones. El 6 d’octubre el protagonisme serà per l’Iran, amb el documental Sonita, la història d’una noia afganesa de divuit anys que entra al país sense papers, es busca la vida als suburbis de Teheran i esdevé una artista carismàtica a través del hip hop. El 3 de novembre serà el torn de La teoria sueca de l’amor (The Swedish Theory of Love), on s’explora l’estil de vida suec amb sentit de l’humor, reflexionant sobre com una vida segura i fàcil pot convertir-se en una existència buida i solitària. L’1 de desembre es podrà veure Una llar al món (At Home in the World), la història de Magomed, un nen txetxè de deu anys i els seus companys de classe a l’escola de la Creu Roja de la ciutat danesa de Lynge.

La programació es completa amb tres sessions de Música Punxada, en les quals amants de la música punxen temes dels estils que més els apassionen. Lola Ortiz ens proposa un acostament al compàs i sentiment flamenc amb la Sessió Flamenco (27 d’octubre). El músic valencià establert a Banyoles David Porta presentarà la Sessió sense paraules (17 de novembre), un recorregut per temes dels 50, 60, 70 i 80. Per últim, Juan Ruiz donarà protagonisme a Led Zeppelin, The Who o Chuck Berry en la Sessió Woodstock (15 de desembre).