Protecció Civil activa l’alerta del Pla INUNCAT per la previsió de pluges intenses sobretot al litoral i prelitoral sud i central a partir d’aquesta nit

Comparteix-ho amb els teus amics:

Les precipitacions podran superar els 20 l/m2 en 30 minuts i anar acompanyades localment de tempesta

Es recomana extremar les precaucions en la mobilitat i no estacionar el vehicle prop de rius ni rieres

https://govern.cat/govern/docs/2021/08/29/13/55/0cb8028c-1743-4727-8ff2-408ed3cd255c.JPG

Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’Alerta del Pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT per la previsió de pluges intenses a partir d’aquesta propera nit i demà dilluns especialment al litoral i prelitoral sud i centre.

El Servei Meteorològic de Catalunya preveu precipitacions intenses a gran part del territori català, però serà sobretot a la zona del litoral i prelitoral sud i central que se superin els 20 l/m2 en 30 minuts i vagin acompanyades de tempesta.  També es preveu l’acumulació de precipitacions a les comarques del sud, especialment Baix Ebre i Montsià, on es poden superar els 100 l/m2 en 24 hores.

L’episodi s’iniciarà la matinada de dilluns amb precipitacions al terç sud que a partir de mig matí s’estendran cap al nord-est, afectant sobretot al litoral i prelitoral central, Camp de Tarragona i Catalunya Central. En aquestes zones les precipitacions seran d’intensitat moderada i sovint podran anar acompanyades de tempesta. Hi ha la possibilitat que localment puguin ser d’intensitat forta o torrencial, podent-se superar els 40mm en 30 minuts de manera puntual. Al litoral i prelitoral sud, a més, no es descarta que localment s’acumulin quantitats força abundats, de fins a 100 mm en 24 hores. A la tarda s’espera que les precipitacions arribin al Pirineu i Prepirineu, tot i que en aquestes zones no s’espera que siguin tant intenses.

Es preveu que l’episodi s’allargui fins dimarts, amb especial afectació al litoral entre el Tarragonès i el Maresme durant la nit i, després d’una treva el matí del dimarts, amb afectació al Prepirineu i les comarques del Berguedà, Ripollès, Garrotxa i Osona a partir del migdia.

Protecció Civil recomana molta precaució en la mobilitat i les activitats a l’aire lliure a les zones afectades per les fortes pluges, especialment demà dilluns.

Info: gencat.cat