Activada l’alerta per la previsió de pluges intenses i temporal de llevant els propers dies

Comparteix-ho amb els teus amics:

Protecció Civil ha activat aquest dijous al matí l’alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions a Catalunya Inuncat per la previsió del temporal de llevant els propers dies, pluges intenses a partir d’aquesta tarda-vespre i per acumulació d’aigua sobretot aquest divendres. Les pluges afectaran sobretot les comarques del litoral i prelitoral, tot i que es podrien estendre arreu. Aquest dijous es podran acumular més de vint litres en només mitja hora a les comarques del litoral i prelitoral català i per aquest divendres es preveu que se superin els 100 litres en 24 hores a les comarques dels dos extrems del país.

POTS CONSULTAR ELS VÍDEOS DE LA PREDICCIÓ DEL TEMPS AQUÍ

A partir de la propera matinada les precipitacions s’estendran a tot el territori i al llarg de divendres disminuirà la intensitat de pluges, que quedarà reduïda a les comarques del litoral i prelitoral. Les precipitacions localment aniran acompanyades de tempesta.

En relació a l’acumulació de pluja, es preveu que se superin els 100 litres en 24 hores per demà divendres a les comarques dels dos extrems del territori català. De cara a dissabte l’acumulació és probable que tingui lloc a les comarques del litoral i prelitoral català així com també a les comarques de l’interior.

Més de 200 litres acumulats

Les acumulacions previstes per dissabte afegides a les de divendres poden ser molt significatives i en tot l’episodi és possible que s’acumulin més de 200 litres per metre quadrat en diferents punts i principalment als dos extrems del prelitoral i al Pirineu i Prepinirieu Oriental.

Pel que fa a l’estat de la mar, es preveuen onades de més de 2,5 metres d’alçada (maregassa), a partir de divendres al matí a les comarques del nord-est. Dissabte les onades afectaran a totes les comarques del litoral català, especialment les del nord-est. Hi haurà mar de fons de l’est. El temporal afectarà directament la costa ja que es tracta d’un episodi de llevantada, una situació que incrementarà el risc d’inundacions per les dificultats que pot provocar en el desguàs de rius i rieres al litoral.

Dant la situació meteorològica adversa, Protecció Civil demana que s’extremin les precaucions especialment en la mobilitat a les zones on les pluges descarreguin amb intensitat.

Comparteix-ho amb els teus amics: