Protecció Civil de la Generalitat desactiva el pla INUNCAT un cop finalitzada la previsió de pluges més intenses sense incidències

Comparteix-ho amb els teus amics:

Protecció Civil de la Generalitat rebaixa el pla a fase de Prealerta per la nova previsió, menys probable, de pluges intenses localment fins al vespre al litoral i prelitoral central

Extremeu la prudència en la mobilitat a les zones afectades per pluja

Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat l’alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions de Catalunya INUNCAT un cop finalitzada la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de pluges més intenses per la passada nit i matinada. No s’han produït superacions del llindar d’intensitat de 20 l/m2 en 30 minuts ni d’acumulació en aquest episodi i no consten incidències destacables per les pluges.

Ateses les noves previsions de l’SMC de pluges intenses locals al prelitoral i litoral central i nord amb baixa probabilitat fins a la nit, Protecció Civil de la Generalitat manté el pla INUNCAT en fase de Prealerta.

No romangueu prop de lleres, rius i guals i eviteu travessar rieres i torrents a les zones afectades perquè, encara que semblin portar poc cabal, aquest es pot incrementar de forma sobtada. No deixeu els cotxes aparcats en zones inundables o torrents secs. Tampoc estacioneu en zones que puguin obstaculitzar el pas de vehicles d’emergències. Si les tempestes van acompanyades d’aparat elèctric, cal evitar situar-se sota els arbres o torres elèctriques. Extremeu les precaucions en les activitats a l’aire lliure en les zones afectades per les pluges i les situades aigües avall dels rius. Qui condueixi de matinada ha d’evitar vies secundàries, especialment si són a prop de rius, rieres i zones inundables.

En cas de conduir amb pluja, el Servei Català de Trànsit recomana:

  • Augmentar la distància de seguretat.
  • Reduir la velocitat.
  • En cas de patir aiguaplaning: no s’ha de frenar ni accelerar, el millor remei és moderar la velocitat.
  • Sense frens ABS, frenar amb suavitat i amb frens ABS, frenar amb decisió.
  • Comprovar durant la marxa si els frens responen i al mateix temps eixuguem la humitat que puguin i tenir i recuperem la seva eficàcia.
  • En cas de pluja torrencial: cal estacionar amb un lloc segur i mantenir encesos els llums.
  • No travesseu zones inundades.

Info: govern.cat