Protecció Civil té activada l’alerta per fort vent a l’Empordà, Pirineu i Prepirineu

Comparteix-ho amb els teus amics:

Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquesta nit l’alerta del Pla Especial d’Emergències per risc de Vent a Catalunya VENTCAT per les fortes ventades que s’estan produint en alguns punts del país, i que han de seguir afectant les properes hores sobretot la façana marítima de l’Empordà, i també punts del Pirineu, Prepirineu i amb menor afectació la Catalunya Central.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), la tramuntana s’ha incrementat notablement les darreres hores, i es pot mantenir amb força. Algunes de les ràfegues més destacades fins ara han estat els 118 km/h al pantà de Darnius; 107 km/h a Navata i els 89 km/h de Roses.

De moment no es registren incidències destacades ni tampoc afectacions de trànsit a causa del fort vent, però des de Protecció Civil es demana extremar la precaució sobretot a les zones de costa, i també en la mobilitat.

Durant la tarda i vespre sí que hi ha hagut nombroses afectacions de talls de subministrament elèctric a la comarca de l’Alt Empordà a causa del vent, i que han afectat 8.713 abonats a Roses, 679 a Vilajuïga i 135 a Pedret i Marzà. Hores d’ara ja no queden afectacions.

El telèfon d’Emergències 112 ha rebut fins ara una seixantena de trucades a causa del fort vent, i els Bombers de la Generalitat han hagut de fer algunes actuacions per arbres i cobertes caigudes.

A banda del vent, també es manté en prealerta el pla PROCICAT per fort onatge a l’Alt i Baix Empordà, per la qual cosa s’ha de tenir especial prudència a la façana marítima per la combinació dels dos fenòmens.

En els moments de les ratxes més intenses cal protegir-se sobretot d’elements que semblin inestables i interrompre puntualment les activitats que suposin estar exposats a aquests forts vents. Cal evitar situar-se a prop dels arbres ja que poden desprendre’s branques i causar danys.