Protecció Civil manté en Alerta el pla NEUCAT per la nevada intensa al Pirineu i Prepirineu

Comparteix-ho amb els teus amics:

La nevada està sent abundant sobretot al Pirineu Occidental, on es poden acumular més de 50cm per sobre dels 1.000 metres

Fora del Pirineu i Prepirineu, la nevada també ha començat aquest matí a molts punts de la Catalunya Central, i es pot mantenir les properes hores, però no s’esperen gruixos destacables ni afectacions greus

Protecció Civil de la Generalitat manté en ALERTA el pla NEUCAT per les nevades intenses que hi ha des d’ahir al Pirineu i Prepirineu, i que aquest matí també han afectat amb intensitat feble alguns punts de la Catalunya Central. Aquestes nevades es poden mantenir les properes hores, per la qual cosa cal extremar molt les precaucions a les carreteres.

Segons la darrera actualització del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), la nevada s’ha de mantenir intensa al Pirineu i Prepirineu. Al Pirineu ha de nevar a totes les cotes, i es produirà el fenomen del torb.

Fora de la serralada pirinenca la cota de neu baixarà localment fins als 600 metres, i fins als 400 metres a punts de l’Alt Empordà. A l’extrem nord del Pirineu occidental, en tot l’episodi es podran acumular més de 50 cm de neu nova per sobre dels 1000 metres i més de 100 cm per sobre dels 2000 metres.

A les comarques de la Catalunya Central, serralada del prelitoral de Tarragona i Lleida, la nevada es pot mantenir fins a la tarda, però no es preveuen gruixos rellevants ni afectacions importants. Al Bages, Osona i Moianès, la neu es pot mantenir fins a la tarda a la cota 600-700 metres.

Voluntaris de protecció civil i brigades municipals dels Ajuntaments afectats per la nevada ja han posat en marxa els seus dispositius per mantenir els carrers nets dels seus municipis, i les màquines llevaneus de les diferents administracions públiques estan treballant en els trams de carreteres afectades.

De cara a la mobilitat per aquestes zones, cal estar atent de les previsions meteorològiques i consultar les incidències de trànsit abans de sortir de casa. Tingueu el vehicle preparat per la neu, amb cadenes, manta, una llanterna i el telèfon mòbil carregat amb bateria per si teniu alguna emergència. Eviteu la mobilitat a les zones afectades per la neu si no és imprescindible.