Protecció Civil recomana extremar les precaucions a les parts baixes de les conques dels del Fluvià, la Muga i el Ter

Comparteix-ho amb els teus amics:

Protecció Civil recomana extremar les precaucions entorn de rius i rieres, així com evitar passar per zones inundables

Les precipitacions, que estan deixant el terra molt humit, acompanyades de fort vent podrien provocar la caiguda d’arbres

A la costa, el temporal marítim està dificultant el desguàs d’aigua dels rius a les seves desembocadures, fenomen que podria provocar afectacions a les parts baixes de les conques dels del Fluvià, la Muga i el Ter

Protecció Civil de la Generalitat manté activades les Alertes dels Plans Especials d’Emergències per Inundacions de Catalunya INUNCAT i del Pla d’emergències per risc de vent a Catalunya VENTCAT.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya SMC es manté la previsió de pluges que podran acumular més de 100 litres en 24 hores a les comarques de Girona, Catalunya central i litoral i prelitoral de Tarragona i Barcelona. Segons les darreres actualitzacions, l’episodi de pluges s’estendrà cap al Sud a les comarques de Priorat i Baix Camp i augmenta la probabilitat al NE, comarques d’Alt i Baix Empordà.

Des d’aquest migdia fins demà al matí es podran donar, també, precipitacions intenses que podran superar els 20 l/m2 en 30 minuts al litoral i prelitoral entre el Baix Camp i l’Alt Empordà.

Quant a l’Estat de la mar, des d’aquesta tarda fins a última hora de la nit de demà, podran donar-se onades superiors als 2’5 m d’altura a tot el litoral català. A l’Alt i Baix Empordà, les onades podrien arribar fins els 4 metres, especialment entre aquesta nit i demà a la tarda.

Aquesta situació marítima dificulta el desguàs dels rius al mar, amb el que la crescuda dels rius en els trams baixos, especialment al litoral Nord, és més probable. Cal estar especialment atents a les parts baixes de les conques de Fluvià, Muga, Ter, rieres de la Costa Brava i Tordera.

Cal recordar, també, que les precipitacions aniran acompanyades de forts vents, que donat l’estat del terreny, podrien comportar probables caigudes d’arbres.

En aquests moments els cabals del riu Daró a La Bisbal i Serra de Daró ha superat el llindar d’Alerta (100 m3 a La Bisbal i 86 m3 a Serra de Daró).

Pel que fa a incidències, la C-31 està tallada a Ullà i Albons.

Davant d’aquest episodi, Protecció Civil de la Generalitat recomana informar-se permanentment de la situació meteorològica i les possibles afectacions viàries abans de sortir de casa. Tot i que la mobilitat ja està molt restringida per l’estat d’alarma, convé encara més extremar les precaucions entorn de rius i rieres perquè poden portar aigua abundant de forma sobtada i convertir-se en una zona extremadament perillosa.

ALERTA PLA VENTCAT

Protecció Civil manté activada l’alerta del pla VENTCAT per l’avís del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de fort vent de component previst durant el dia d’avui, amb ratxes de vent superiors als 72 Km/h al litoral de Barcelona i Girona. D’altra banda, s’amplia aquesta previsió durant el dia de demà, des de les 6h fins les 18h, amb afectació al quadrant nord est de Catalunya.

Cal extremar especialment la prudència en la mobilitat a les zones on bufi fort el vent, tant a peu com amb vehicle, per la possible caiguda de branques o altre mobiliari urbà.

Info: Protecció Civil