PSC Olot vol millores al carrer Pou del Glaç

Roda de premsa de PSC Olot
Comparteix-ho amb els teus amics:

PSC Olot: El Carrer Pou del Glaç, convertit en una cursa d’obstacles, sobretot a les hores punta on sovint hi ha retencions i ensurts. Aquest carrer és una artèria principal de circulació de la trama urbana, ja que comunica tots els barris de l’oest de la ciutat (Eixample Malagrida, Pequin, Sant Roc i Bonavista) amb el barri del Pla de Dalt, el Mas Baix, el Xiprer, les Planotes i també amb la població de Riudaura. En aquests barris s’hi troben serveis importants com l’escola Pla de Dalt, l’Institut La Garrotxa i, des de principis d’aquest any, L’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa. Per tant, es tracta d’un punt de la ciutat amb un considerable volum de circulació diària i que s’amplia molt notablement a les hores punta.

Roda de premsa de PSC Olot
Roda de premsa de PSC Olot

El Carrer Pou del Glaç és de dos sentits de circulació, té aparcament a un costat de la via i un descafeïnat carril bici. Disposa d’importants infraestructures comercials (una superfície de tamany mig i botigues) i d’oci (els Cinemes Olot i bars restaurants). El Centre Comercial disposa d’una zona de càrrega i descarrega, com és normal. Però no ho és tant que hi hagin aparcats camions de dimensions considerables a totes hores, fet que dificulta molt el pas dels vehicles i vianants. Seria més normal si descarreguessin les mercaderies a primeres hores del matí o al vespre.

I que es pot fer per millorar aquests carrer ?
El nostre Grup ja fa més de dos any que ho vam exposar al Ple de l’Ajuntament. Varem presentar una moció que va ser aprovada, però que no ha vist mai la llum.

En primer lloc demanàvem:
1.- Crear una petita zona d’aparcaments al costat del Carrer Eiximenis, en un solar que està armat i no te cap ús. Aquesta petita zona d’aparcaments, que hauria de ser de 15 minuts, facilitaria als usuaris dels comerços propers anar a fer els encàrrecs corresponents.
Cal dir que en aquest sector del carrer plou del Glaç hi ha un comerç de menjar preparat que té especial concurrència els caps de setmana.

2.- Fer un conveni amb la promotora immobiliària que es va quedar el solar de l’antiga fàbrica Alzamora perquè cedís a l’Ajuntament una part del solar (en forma de donació o de lloguer). Així es podria eixamplar el carrer, donar continuïtat al carril bici, crear una zona d’aparcaments i fer una vorera decent, ja que a hores d’ara ni les cadires de roda, ni cotxets hi passen còmodament.

Creiem que aquests canvis són molt necessaris, i més en aquesta part de la ciutat, on s’hi concentra molta activitat comercial i d’oci. Aprofitant aquestes accions es podria construir una nova paret de tanca; l’actual està totalment degradada i bruta.

Pensem que son petites actuacions que costen relativament poc, però poden solucionar molts problemes diaris als olotins.