Puig creu que l’estat espanyol està darrere la petició europea d’eliminar l’impost sobre grans superfícies

ACN El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, visitant la 3era edició del Girocamping aquest divendres.
Comparteix-ho amb els teus amics:

El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, considera que el govern espanyol es troba darrere la petició que va fer la Comissió Europea de retirar l’impost sobre grans superfícies comercials. “Ens fa pensar que de nou intenten destruir el nostre model comercial d’èxit”, ha denunciat. Puig ha reiterat que el gravamen és legal i ha explicat que el Govern ja està estudiant com poden defensar “aquesta figura fiscal” des del punt de vista jurídic. Segons el conseller, l’impost ha ajudat a equilibrar el model comercial de Catalunya, un model “respectat i admirat arreu d’Europa”. “Intentarem mantenir-ho i defensar-ho fins a l’extenuació davant les instàncies que calguin”, ha assegurat.

ACN El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, visitant la 3era edició del Girocamping aquest divendres.
ACN El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, visitant la 3era edició del Girocamping aquest divendres.

Ara fa un mes, el conseller d’Empresa ja va demanar a la Comissió Europea que retirés la petició d’eliminar l’impost sobre grans superfícies comercials que havia interposat. Un impost que mantenen sis comunitats autònomes, entre elles Catalunya. En aquell moment, Puig ja va recordar que el Tribunal Constitucional (TC), després d’una “important batalla legal”, ja va sentenciar que l’impost s’ajustava a la legalitat. A més, l’any 2003 aquest gravamen ja va ser analitzat i revisat per la Comissió Europea qui no va trobar-hi cap il·legalitat.

Aquest divendres, en la inauguració del 3er Girocamping a la capital gironina, el conseller d’Empresa i Ocupació ha tornat a fer una defensa aferrissada de l’impost. D’una banda, ha lamentat la manca d’esforç i treball del govern espanyol a l’hora de defensar un gravamen que, segons el conseller, ha servit per “revitalitzar i equilibrar” el model comercial català.

En aquest sentit, Puig ha explicat que “voldria creure que el govern espanyol no té res a veure-hi” però, segons ell, la realitat parla per si mateixa. Segons les paraules de Puig, darrera la petició de la Comissió Europea hi ha la mà de l’executiu espanyol. “Lamento aquesta nova ofensiva, que el govern espanyol doni suport a la revisió d’aquest impost, una petició que s’ha fet des de l’associació de grans operadors comercials; cosa que ens fa pensar que, de nou, intenten destruir el nostre model comercial d’èxit”, ha denunciat.

Per això, Puig ha insistit que defensaran i mantindran “fins a l’extenuació” el gravamen interposant les instàncies que calguin davant les institucions necessàries. “El Govern de Catalunya ja està estudiant com podem defensar una figura fiscal des del punt de vista jurídic”, ha assenyalat. En aquesta línia, el conseller s’ha mostrat “estranyat” que després de més de deu anys sense pronunciar-s’hi, ara la Comissió Europea faci aquesta petició. A més, subratlla que el gravamen a les grans superfícies ha tingut “resultats molt positius” i ha permès recuperar el sector comercial.

Girona (ACN)