Quatre entitats ocupen una seu bancària en desús i la converteixen en un centre social

PAHC BLANES - ACN · ID 108613/894959 Un centenar de persones han assistit a la presentació del nou centre social de les quatre entitats i han penjat un cartell a l'exterior de l'edifici.
Comparteix-ho amb els teus amics:

Quatre entitats de Blanes han ocupat una antiga seu bancària de La Caixa, des de fa anys en desús, i l’han convertit en el seu nou centre social. Aquest dissabte, un centenar de persones han assistit a l’acte de presentació del nou local, anomenat ‘Sa Fera Ferotge’, que a partir d’ara acollirà les activitats, reunions i assemblees de les diverses associacions del municipi. “Feia temps que les diverses entitats, sobretot la PAHC, demanaven un local per poder realitzar les nostres activitats i mai teníem resposta; hem ocupat aquest espai perquè no teníem més remei”, ha explicat un dels membres de la PAHC, Marcos Martin. De moment ja han programat fer un menjador social i una biblioteca.

PAHC BLANES - ACN · ID 108613/894959 Un centenar de persones han assistit a la presentació del nou centre social de les quatre entitats i han penjat un cartell a l'exterior de l'edifici.
PAHC BLANES – ACN Un centenar de persones han assistit a la presentació del nou centre social de les quatre entitats i han penjat un cartell a l’exterior de l’edifici.

Les entitats que han portat a terme l’ocupació son la Plataforma d’Afectades per l’Habitatge i el Capitalisme (PAHC) de Blanes, Arran, Partisans Bohemis i l’associació en defensa dels animals Ginkgo Biloba. Els mateixos membres de les associacions i veïns de la vila han pogut escollir el nom del nou local mitjançant les xarxes socials. Algunes persones apostaven per noms com Guillem Agulló, Ovidi Monlló o Bohèmia però finalment, el més votat ha estat Sa Fera Ferotge.

Ja feia més d’una setmana que diversos membres de la PAHC ocupaven i dormien en aquest local, situat davant del Mercat Municipal de Blanes, al carrer Mas Enlaire número 3. Finalment, avui dissabte han donat un pas endavant i han fet la presentació oficial, penjant un cartell a l’exterior de la seu perquè els vilatans puguin conèixer la seva nova funció. L’espai havia estat ara fa anys una seu de l’entitat bancària La Caixa però des de fa temps estava en desús i ningú la utilitzava.

“Des de la PAHC fa temps que demanàvem un espai per poder realitzar les nostres activitats ja que organitzem un esplai social però no ens feien cas”, ha explicat Martin. Les altres entitats també es trobaven amb la mateixa situació. “Hem ocupat aquest espai perquè no teníem més remei però volem negociar amb l’entitat bancària per evitar denúncies tot i que si porten el tema als jutjats nosaltres ens defensarem amb protestes socials”, ha comentat el membre de la PAHC. “Aquest divendres ja van enviar uns paletes perquè volien tapiar l’entrada però finalment no ho han aconseguit”, ha afegit.

En principi, el nou centre social servirà per acollir tota mena d’activitats, reunions i assembles. Funcionarà com un ateneu popular i, de moment, ja s’ha acordat que s’hi realitzarà un menjador popular, s’hi ubicarà una biblioteca i també es faran classes de dansa. ACN