Que no us haguem de dir irresponsables

Foto: Imatge de com seria el nou CNO
Comparteix-ho amb els teus amics:

Som socis del CNO, amb vinculacions amb la junta actual, per això ens sentim legitimats per a fer quatre reflexions sobre la jornada del 23 d’octubre al Club.

Ens consta el treball i l’esforç d’anys, de reunions, de visites, de viatges… per a proposar un projecte tècnic i un finançament favorable al soci. Ens consta un munt d’hores fent projeccions i fulls d’excel per abaratir el cost. Tot amb la voluntat de reformar unes instal·lacions que tenen més de 50 anys de vida, per obtenir les millors prestacions i serveis adequats als temps que vivim i per fer-ho amb una proposta de finançament plenament assumible per tots, especialment els usuaris.

Una junta escollida democràticament, disposada a gestionar un club amb 8.800 socis, a tenir les instal·lacions en condicions òptimes, a gestionar diferents equips de competició esportiva, preferentment pels socis i disposada, també, a organitzar diversos esdeveniments esportius que prestigien al Club, mereix un respecte i una confiança. Per sort a Olot hi ha molt teixit associatiu i hom sap que tot això es fa amb il·lusió i estima a l’entitat sense cap tipus de compensació material. Fins i tot així hi ha els mecanismes per escoltar els que no estan d’acord: les assemblees ordinàries anuals (normalment no hi ha més de 25 persones de les 8.800 possibles), una moció que plantegi una assemblea extraordinària…o simplement una aptitud positiva i constructiva.

Acceptar el resultat d’una votació democràtica és un fet irrefutable, només faltaria. Altra cosa es llegir i veure a les xarxes socials i escoltar pel carrer un munt de desqualificacions i d’opinions manipulades, interessades i del tot inexactes (per estalviar altres adjectius). El Club ha donat la possibilitat de tenir una informació prèvia i certa: a la web (preguntes i respostes al projecte i al finançament), reunions que s’han fet amb col·lectius de socis tres setmanes abans o a les carpes el mateix dia de la votació.

Malauradament, com en tot procés participatiu, lamentem la baixa participació, de l’ordre del 28,5 % (2.000 vots sobre 7.000 possibles del cens), davant d’una proposta de tanta transcendència per a tots els socis i gosaríem dir, també, per a la ciutat d’Olot.

Mostrem preocupació, com a socis, de la més que probable pèrdua d’una subvenció de 500 mil euros a fons perdut en benefici de tots els socis del Club i de deixar de tenir un finançament bancari de 4 milions d’euros amb unes condicions molt favorable per la conjuntura actual i per tal com s’ha negociat al llarg d’aquests darrers anys. En un futur potser algú haurà de donar explicacions de determinats comentaris i desqualificacions.

Valorem, especialment, els resultats que posen en evidència el que vol el soci. Quin col·lectiu no voldria tenir un 59,41 % dels vots favorables a la seva proposta?, en tenim molts exemples en el temps que ens toca viure. 6 de cada 10 socis volien, volen tirar endavant aquest projecte.

El Club ha fet un acte de transparència absoluta, ha entès que no es podien modificar els estatuts i que calia mantenir la majoria qualificada dels 2/3 dels votants per a tirar endavant un projecte tant important alhora que necessari, amb totes les seves implicacions.

Ens sentim plenament representats i satisfets amb aquesta junta, amb una legitimitat, com a mínim, del 60 % dels socis que van votar la seva proposta. El nostre reconeixement al treball i dedicació desinteressada i altruista al Club i als socis, mai no us ho agrairem prou: l’assemblea del diumenge n’és un gran colofó. Dit això, i malgrat tot, creiem que és el moment de fer un pas al costat i donar opció als que han qüestionat el projecte, que no tinguin excusa.

Els del “no” és hora que us poseu a treballar pel Club, fins ara només hem sentit les vostres crítiques i desqualificacions en moments puntuals, però a molt pocs us hem vist en cap col·laboració desinteressada pel CNO. Agafeu les regnes i presenteu els vostres projectes i solucions. Els socis i les instal·lacions tenim pressa i no ens podem esperar gaire. No ens valen excuses, heu portat a terme una campanya a favor del no important, que pot afectar negativament al Club, suposem que ho teniu previst i meditat i que aportareu una alternativa. Que no us haguem de dir irresponsables.

Destruint no es fa un club. Com deia un soci dels antics que encara guarda el títol de la derrama de 25.000,00 pessetes de les primeres instal·lacions, amb aquesta negativitat i egoisme d’avui no tindrem l’equipament de demà.

Restem atents i expectants!.

Octubre de 2016.

Josep Aulinas i Sacrest.
Jordi Salvador i Culí.