VÍDEO: Quim Torra, lliura la Medalla d’Or de la Generalitat a RCR Arquitectes

Comparteix-ho amb els teus amics:

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha lliurat la Medalla d’Or de la Generalitat a Carme Forcadell, Carles Viver i Pi-Sunyer i RCR Arquitectes

Quim Torra a lliurar la Medalla d’Or de la Generalitat a Carme Forcadell, Carles Viver i Pi-Sunyer i RCR Arquitectes, als quals s’ha referit com “exemples evidents d’aquesta societat que ens fa sentir orgullosos i que ens permet tenir un mirall on ens agrada reconèixer-nos”.

De l’estudi RCR Arquitectes, el president Torra ha posat en valor que “representen perfectament el concepte de cultura entès en el seu sentit més ampli i radical, és a dir, que va a la mateixa arrel”. Així mateix, els ha agraït la seva “lluita per la seva veritat”, que els ha portat a ser distingits amb els premis amb més prestigi del món.

Durant la cerimònia, que s’ha fet al Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat, el president ha tingut paraules de reconeixement i agraïment per a cadascun dels guardonats. De la presidenta Forcadell, ha posat en relleu “la seva lluita per la veritat, una veritat individual i col·lectiva que ens pertany a tots” i ha dit que “encarna la idea de llibertat, que és també una idea de democràcia, de determinació i de veritat”. Quim Torra ha denunciat que ha estat “vergonyosament empresonada per haver exercit amb pulcritud democràtica la seva feina” i ha fet notar que “la seva presó és una metàfora ben clara de la nostra presó col·lectiva i de les mentides sobre les que se sustenta”.

De Carles Viver i Pi-Sunyer, el cap del Govern ha destacat que “encarna sens dubte el valor del talent, que ha consolidat damunt d’altres dues característiques: el rigor professional i intel·lectual, el compromís i la fidelitat a les institucions de la terra”. També ha expressat el seu agraïment per la seva “permanent cerca de la veritat al llarg de tota la seva brillant carrera professional com a jurista”.

La Medalla d’Or és la màxima distinció honorífica que atorga l’Executiu per reconèixer les persones i col·lectius que amb la seva aportació hagin prestat serveis rellevants, destacats, eminents o extraordinaris a Catalunya en els àmbits polític, social, econòmic, cultural o científic.

El decret de concessió de la Medalla d’Or posa en relleu la “destacada trajectòria” de Carme Forcadell “en la defensa dels drets humans, el parlamentarisme i les llibertats fonamentals, així com el foment de la llengua i la igualtat efectiva de gènere”. De Carles Viver i Pi-Sunyer, el Govern reconeix “la seva destacada trajectòria en l’àmbit del dret i la ciència política” i el seu “compromís amb la democràcia i la llibertat del nostre país”. Pel que fa a l’estudi RCR Arquitectes, el decret de concessió subratlla “la seva trajectòria en l’àmbit de l’arquitectura, el paisatge i l’art” i la “projecció internacional obtinguda a través d’una obra que dona a conèixer el nostre país amb prestigi i gran interès cultural”.

Info i fotos: gencat.cat