Quins ajuts puc demanar? T’expliquem tots els detalls aquí

Comparteix-ho amb els teus amics:

Quins ajuts puc demanar? T’expliquem tpots els detalls aquí

Ajuts de consum

Descomptes en la factura de la llum

El bo social elèctric proporciona descomptes del 25% o del 40% en la factura elèctrica i aplica tant a usuaris domèstics com a autònoms.

Descomptes en la factura de l’aigua

Reducció del 50% del cànon de l’aigua per a tots els usuaris domèstics durant dos mesos (abril i maig).

Moratòria per al tall del servei de telèfon i internet

Durant l’estat d’alarma les empreses de telecomunicacions no poden tallar el subministrament del servei de telèfon i internet.

Ajuts per a treballadors

Atur per a artistes

Prestació durant 6 mesos d’aproximadament 776 per als artistes donats d’alta al Règim General d’Artistes en espectacles públics.

Subsidi per a persones treballadores de la llar. Obre en una nova finestra

Ajut econòmic mensual per a persones empleades de la llar que hagin vist reduïda la seva jornada o hagin deixat de prestar serveis en algun dels domicilis en els quals treballen o en tots. Es cobrarà el dia 10 de cada mes.

Atur per a afectats per un ERTO

Les persones que estan afectades per un expedient regulació temporal d’ocupació (ERTO) no cal que facin la inscripció a l’atur.

Fi de contractes temporals

Pagament únic d’uns 430 euros per a persones treballadores que hagin acabat contractes temporals durant l’estat d’alarma.

Adaptació de la jornada per cures

Les persones que han de tenir cura d’un familiar poden adaptar i/o reduir la seva jornada laboral.

Ajuts per a l’economia personal i familiar

Ajornament dels préstecs i targetes de crèdit

Moratòria de tres mesos en el pagament de les quotes de préstecs no hipotecaris, crèdits o targetes de crèdit per a persones que han patit una greu disminució d’ingressos a causa de la crisi de la COVID-19.

Pagament de l’impost sobre successions

S’allarga el termini per autoliquidar l’impost de successions fins a 2 mesos addicionals un cop finalitzi l’estat d’alarma.

Disponibilitat dels plans de pensions

Durant sis mesos es pot demanar el reemborsament de part dels plans de pensions.

Ajuts d’habitatge

Ajornament de la hipoteca

Moratòria de 3 mesos per al pagament de les quotes de les hipoteques de l’habitatge habitual i immobles d’empresaris i professionals amb reducció d’ingressos a causa de la COVID-19.

Moratòria dels desnonaments

Durant l’estat d’alarma es pot sol·licitar l’aturada d’un desnonament si l’arrendatari està en situació de vulnerabilitat econòmica o social.

Pròrroga dels contractes de lloguer

És una pròrroga extraordinària de 6 mesos per als contractes d’arrendament d’habitatge habitual que finalitzen durant l’estat d’alarma.

Ajornament del lloguer (habitatges públics)

Suspensió de la facturació dels contractes de lloguer dels pisos i locals comercials del parc d’habitatges públics de la Generalitat des de l’abril i fins que duri la situació d’excepcionalitat.

Ajornament del lloguer (grans propietaris)

Ajornament temporal i extraordinari del pagament de la renda de lloguer o reducció del 50% per a inquilins de grans propietaris, d’empreses o públics que no són de la Generalitat.

Pagament del lloguer a majors 65 anys i a dones víctimes de violència masclista

Avançament del pagament dels ajuts al lloguer als col·lectius especialment vulnerables, com són la gent gran i les dones que han patit violència masclista.

Microcrèdits per pagar el lloguer (petits propietaris)

Microcrèdits al 0% d’interès per fer front al pagament del lloguer d’habitatges de petits propietaris. Cal demanar primer l’ajornament del pagament. Es demana a l’entitat bancària abans del 30 de setembre.