Rebaixada l’alerta pel fort temporal de vent

ACN La tramuntanada ha arrencat tres pins que hi havia plantats a la zona verda situada a tocar de l'Hospital de Figueres
Comparteix-ho amb els teus amics:

El pla Procicat per temporal de vent s’ha rebaixat d’emergència a alerta després que s’hagi constatat que el fenomen que assola Catalunya des d’aquest dilluns a la nit i que ha causat tres morts va a la baixa. Amb tot els efectes d’un temporal amb ratxes que no es registraven des del 2009 encara són constatables. Per exemple, encara hi ha uns 20.000 usuaris sense llum a ambdues comarques del Vallès i al Maresme, 4.000 a les comarques de Girona, bàsicament al Gironès, i 2.500 a la zona del Bages, l’Anoia i el Berguedà. Protecció Civil demana prudència en els desplaçaments a peu i en vehicle i evitar situar-se a prop de murs, cartells publicitaris i elements de mobiliari urbà que semblin inestables.

ACN La tramuntanada ha arrencat tres pins que hi havia plantats a la zona verda situada a tocar de l'Hospital de Figueres
ACN La tramuntanada ha arrencat tres pins que hi havia plantats a la zona verda situada a tocar de l’Hospital de Figueres

Amb la baixada a la fase d’alerta, però, ha quedat anul·lada la recomanació de suspendre les activitats a l’aire lliure i activitats escolars. La caiguda d’arbres a la calçada provoca encara restriccions a la BV-1243 a Caldes de Montbui.

D’altra banda com a conseqüència de la neu són obligatòries les cadenes o equipaments especials per accedir al port de la Bonaigua per la C-28 i al Pla de Beret per la C-142b i també per circular per la BV-4024 entre Guardiola de Berguedà i Coll de Pal. A més està tallada la BV-4031 entre Castellar de n’Hug i la Molina.

Segueixen amb afectacions els trens de rodalies de les línies 3 i 4. Renfe ha informat que les dificultats no es normalitzaran fins aquest dimecres al matí. Per la seva banda, Ferrocarrils de la Generalitat ha normalitzat el servei.

El telèfon d’emergències 112 ha atès 2.321 trucades per incidències derivades de la ventada. 753 han estat per caiguda de branques o arbres, 486 per cobertes o teulades que s’aixecaven, 229 per obstacles a carrers i carreteres i 201 per riscos a façanes (despreniments).

Per comarques, 1.261 s’han fet des del Vallès Occidental (676 des de Terrassa, 274 des de Sabadell, 86 des de Castellar del Vallès, 67 des de Rubí), 306 des del Barcelonès (182 des de Barcelona, 67 des de Badalona).

Els Bombers de la Generalitat han atès 2.022 serveis relacionats amb el temporal de vent fins a les 19.00h, la majoria dels quals a la regió Metropolitana Nord (1.556).

El Servei Meteorològic de Catalunya ha registrat aquest dimarts ratxes de vent de fins a 139 quilòmetres per hora a Portbou o de 120 a Caldes de Montbui o el Santuari de Queralt.