Reclamen més transparència a l’Ajuntament de Girona

Comparteix-ho amb els teus amics:

Segons l’estudi de l’ONG Transparencia Internacional corresponent a 2014, l’ajuntament de Girona ha vist empitjorar els seus índexs de transparència. Mentre que el 2012 ocupava el 52è lloc en una llista de 110 ajuntaments analitzats a tot l’Estat, amb una puntuació de 77,5 punts sobre 100; l’informe de 2014 el fa caure fins al lloc número 90, amb 72,5 punts.

Maria Mercè Roca, alcaldable d’ERC per Girona demana que l’Ajuntament adopti millors mesures en favor de la transparència. ‘De vegades sembla que només es vulgui satisfer uns criteris i prou’, ha denunciat Roca, que creu que l’actitud que ha adoptat el govern de CiU és fixar-se només en el què demanen els informes de transparència, sense adoptar-ne un compromís clar.

L’alcaldable d’ERC ha posat com a exemple les retribucions dels càrrecs públics, on ‘segons el portal de l’Ajuntament de Girona dedicat a la transparència es diu que es compleix amb el criteri d’informar de les retribucions dels càrrecs electes, però l’enllaç, que està trencat, no inclou les dietes’. En aquest sentit Maria Mercè Roca creu que cal suprimir el sistema de dietes i remuneració suplementàries en altres institucions supramunicipals.

Roca també creu que cal millorar i centralitzar la informació de la transparència en un únic portal, on la ciutadania pugui accedir de forma fàcil i entenedora a tota la documentació. ‘Ara mateix hi ha informacions penjades en una pàgina, d’altres en un portal més antic, algunes dades es troben en documents escanejats, d’altres en fulls de càlcul poc entenedors… de manera que sembla que es vulgui posar difícil l’accés a la informació’. Per la candidata republicana, ‘és una paradoxa que facin bandera amb una campanya sobre transparència i que aquesta sigui un dels eixos del seu govern i que a l’hora de la veritat no la posin en pràctica’.

La candidata republicana també ha reclamat que es millori la informació sobre contractacions de serveis i urbanisme i obrers públiques, ja que segons l’estudi de l’ONG Transparencia Internacional corresponent s’ha empitjorat en aquest camp.