Reconeixement de la Generalitat a l’Associació de Dones ALBA per la seva trajectòria a favor de la igualtat efectiva de dones i homes

Comparteix-ho amb els teus amics:

La presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Núria Balada, va presidir ahir al vespre l’homenatge i reconeixement públic que el Govern de la Generalitat de Catalunya ha fet a 50 associacions de dones que han arribat als vit-i-cinc anys de trajectòria. Entre elles L’Alba Associació de dones de la Garrotxa

Balada ha agraït a les entitats de dones la feina realitzada i les ha encoratjat a seguir treballant perquè “les aportacions de les dones són necessàries si volem avançar cap a un model de societat més justa i equitativa”. En aquest sentit ha subratllat que “les associacions de dones canalitzen la participació, fan fluir i visibilitzen idees i opinions, i faciliten la interlocució entre els actors de la societat”.

La presidenta de l’ICD també ha destacat que “no hem d’oblidar que els drets assolits i consolidats per les dones ho són gràcies al treball constant i a la tenacitat de les entitats que els han perseguit i aconseguit”.

L’acte, que ha tingut lloc a l’Auditori del Conservatori del Liceu de Barcelona, ha consistit en una taula rodona amb cinc representants d’aquestes entitats on han exposat la seva tasca en favor de l’equitat de gènere. Hi han participat: Marta Corcoy, de l’Associació de Dones Periodistes (Barcelona); Catalina Sellas, d’Alba Associació de dones de la Garrotxa (Olot, Girona); Clàudia Bellostes, de l’Associació de Dones Mareselva (Cubells, Lleida); Sílvia Rovira, de l’Associació Dones de Salou (Tarragona); i Anna Crivellé, de l’Associació de Mestresses de casa de Xerta ( Terres de l’Ebre).

A Catalunya hi ha actualment 1.051 associacions de dones. En el territori es troben distribuïdes de la següent manera: 547 a Barcelona; 90 a les comarques de Girona; 201 a les comarques de Lleida; 143 a les comarques de Tarragona i 70 a les de Terres de l’Ebre.