A partir d’aquest dilluns: Reobertura de les escoles bressol municipals d’Olot

Comparteix-ho amb els teus amics:

Des de l’IME ultimen els plans i protocols necessaris per poder reobrir els espais, amb l’entrada d’Olot a la fase 2 de desconfinament.

Foto: Una escola bressol d’Olot

L’Institut Municipal d’Educació i Joventut d’Olot (IME) té previst reobrir les Escoles Bressol Municipals de la ciutat el pròxim dilluns 1 de juny, amb l’entrada de la regió sanitària de Girona a la fase 2 de la desescalada per la pandèmia de la COVID-19.

Únicament podran retornar els infants que estaven utilitzant el servei aquest curs 2019-20 i dels dos grups més grans, d’entre un i tres anys (nascuts 2017 i 2018), ja que no es recomana per motius de salut que assisteixin els infants més menuts.

Des de que el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya va publicar les instruccions per a l’organització de la reobertura de centres escolars, l’IME i altres departaments de l’Ajuntament estan ultimant els preparatius per a tots els plans de neteja i desinfecció, tenir els espais adequats i a punt segons les recomanacions sanitàries pertinents, preparar els protocols necessaris d’entrades i sortides, i d’estada a l’escola bressol, tenir el personal necessari i format, i localitzar a totes les famílies per saber qui farà ús del servei.

Les quatre Escoles Bressol Municipals obriran fins al 30 de juny amb una ràtio d’una educadora per espai amb un màxim de 5 infants, dins l’horari de 9 a 13 h del migdia, amb entrades i sortides esglaonades per grups d’edat.

Seguint les directrius marcades pel Departament d’Educació aquesta reobertura de les escoles bressol el darrer mes del curs escolar servirà per fer acompanyament emocional als infants i famílies que ho necessitin, i permetrà conciliar la vida laboral i familiar, prioritzant així el servei a les famílies que es troben davant la impossibilitat de tenir un recurs de custòdia dels fills-es perquè han de realitzar treball presencial, i les famílies més vulnerables.

Per garantir la màxima seguretat dels infants, famílies, educadores i resta de personal, i seguint les directrius del Departament d’Educació, els progenitors hauran de signar una declaració responsable que, entre altres aspectes, confirma que l’infant no té cap simptomatologia compatible amb el coronavirus, que no ha donat positiu ni ha estat en contacte els últims 14 dies amb cap persona positiva per COVID-19 i que disposa del calendari de vacunes al dia.

Info: Ajunt. Olot / imatge ďarxiu