Reprenen les excavacions al jaciment neolític de la Draga, a Banyoles

Comparteix-ho amb els teus amics:

Aquest passat dilluns dia 9 de juny del 2014 ha començat la campanya d’excavacions arqueològiques d’enguany al jaciment neolític de la Draga (a Banyoles, Girona) que finalitzarà el dia 1 d’agost. Els treballs arqueològics, coordinats pel Museu Arqueològic de Banyoles, són duts a terme pel Consell Superior d’Investigacions Científiques (IMF, Barcelona), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i el Museu d’Arqueologia de Catalunya.

00414062014

Durant les primeres dues setmanes hi participaran estudiants del grau d’Arqueologia de la UAB que desenvolupen part de la seva formació pràctica acadèmica, mentre que les dues darreres es comptarà amb estudiants de la UAB, de màster i de doctorat, que completen la seva formació específica o que en aquests moments estan realitzant la seva recerca en relació al jaciment de la Draga. En total, durant el transcurs de la campanya hi treballaran aproximadament unes 70 persones.

Enguany, es continuarà treballant en un sector que es va iniciar l’any 2013 i a on es va poder documentar elements construïts en pedra que podrien formar part de construccions de cabanes i de fosses. D’altra banda, i com a element a destacar es varen localitzar nombrosos objectes d’ornament fets en petxina, alguns en procés de fabricació que formaven part d’un taller.

Els treballs tenen com a objectiu excavar la totalitat del sector i localitzar els pilars de fusta conservats en el nivell freàtic. Tot això ha de permetre documentar els elements arquitectònics en una zona ben diferent a l’excavada en els darrers anys i, d’aquesta manera, continuar avançant en els estudis relatius a l’organització del poblat.

Jornada de portes obertes al jaciment neolític de la Draga

Serà aquest dissabte dia 14 de juny de 2/4 d’11 a la 1 del matí i no cal reserva prèvia. Hi haurà servei de guia a les 11 i a les 12. Durant el matí s’ha preparat la sega de varietats de cereals antics plantats a la Draga emprant eines i tècniques documentades en el jaciment. També, es realitzaran experiències d’ús d’eines pulimentades per treballar la fusta. Els visitants podran participar en l’activitat juntament amb els arqueòlegs del projecte de recerca del jaciment neolític de la Draga.