Rescaten un excursionista amb fractura de turmell a la zona coll de l’Isard a Setcases

Comparteix-ho amb els teus amics:

Rescat més complicat de l’habitual el que han hagut de fer aquest diumenge els Bombers de la Generalitat amb membres del Grup de Recolzament d’Actuacions Especials (GRAE), quan un excursionista ha relliscat i s’ha fracturat el turmell a la zona de coll de l’Isard, a Setcases. El fort vent que bufa aquest cap de setmana, i que ara se centra a les zones de muntanya, ha impedit que en el rescat pogués intervenir l’helicòpter d’emergències. L’accidentat, un veí de Barcelona de 44 anys, ha hagut de ser portat en llitera i a peu pels equips de rescat fins el lloc on l’esperava l’ambulància, que l’ha traslladat a l’Hospital de Campdevànol.

939471
ACN Els equips de rescat traslladen per la neu en llitera l’excursionista accidentat aquest diumenge a Setcases.

També s’ha atès un home de 28 anys veí de Monistrol de Montserrat que també ha relliscat i ha patit un trau al braç, tot i que no ha hagut de ser evacuat i ha pogut baixar pel seu propi peu.

L’helicòpter tampoc pot enlairar-se en una allau sense ferits a Baqueira

L’helicòpter d’emergències tampoc ha pogut enlairar-se aquest diumenge en el rescat d’una persona que havia quedat sepultada per una petita allau fora de pista a l’estació de Baqueira-Beret, a la Vall d’Aran. Els Bombers de la Generalitat han estat alertats a les 11.43 hores que s’havia produït una petita allau que ha atrapat una persona a la pista de la Perdiu Blanca. La persona ferida, segons han informat des de la central de l’estació, n’ha pogut sortir il·lès. Els Pompiers d’Aran havien activat una dotació, però no ha estat necessària la seva actuació. L’helicòpter destinat a aquest tipus de rescats no s’ha pogut desplaçar a causa de les condicions meteorològiques.