Rescaten una dona que s’havia trencat el genoll mentre feia excursionisme al Puigsacalm

Comparteix-ho amb els teus amics:

Els Bombers de la Generalitat han informat que aquest diumenge a la tarda, pels volts de les quatre, han rebut l’avís d’una dona que s’havia accidentat mentre caminava per la muntanya de Puigsacalm, dins del municipi de la Vall d’en Bas, a la comarca de la Garrotxa. Segons sembla, la víctima hauria relliscat quan es trobava a la part nord del cim fracturant-se un genoll. Fins al lloc dels fets s’han desplaçat diversos efectius del GRAE i del GEM que han rescatat la víctima en helicòpter i l’han traslladat fins a una zona de més fàcil accés, on esperava una ambulància del SEM. Posteriorment, ha estat trasllada fins a l’hospital més proper.

Un escalador de 29 anys s’ha fracturat el peu després de caure des d’una altura de set metres a Sadernes

Els Bombers han realitzat aquest dissabte diversos rescat de muntanya, bona part d’ells per caiguda d’excursionistes a zones de difícil accés. Un escalador de 29 anys s’ha fracturat el peu després de caure des d’una altura de set metres a Sadernes, al terme de Montagut i Oix (Garrotxa). Ha estat traslladat a l’Hospital Josep Trueta de Girona. També s’ha rescatat a la zona del Cadinell (Josa i Tuixén, Alt Urgell), un altre excursionista, de 52 anys, que ha estat atès per una fractura a la cama a l’Hospital de la Seu d’Urgell. El tercer rescat ha estat per un ferit per traumatisme cranial provocat per una caiguda entre el Turó de l’Home i el Cim de les Agudes, al Parc Natural del Montseny.

Aquest tercer excursionista ha estat traslladat i atès a l’Hospital Parc Taulí de Sabadell. En les tasques de rescat han participat efeciuts del grups especialitzats del GEM i del GRAE, que han aconseguit localitzar i estabilitzar les víctimes. També ha intervingut en els trasllats l’helicòpter del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).