Resultat de l’enquesta participativa de sobre que s’ha de fer amb l’Àrea de Barbacoes de Sant Joan les Fonts

Comparteix-ho amb els teus amics:

Resultat de l’enquesta participativa de l’Àrea de Barbacoes a Sant Joan

Tot començava aquest estiu en el número de juny d’El Soroll de les Fonts, on es feia una consulta sobres les barbacoes i es podia votar a través d’una butlleta inserida a l’interior de la publicació amb un qüestionari participatiu.

L’Ajuntament de Sant Joan les Fonts posava en marxa aquesta iniciativa després que, aquests espais que es van concebre per a donar un servei més als santjoanencs i santjoanenques, hagin suposat un focus important d’incivisme al municipi havent patit desperfectes en diverses ocasions. Per aquest motiu, es va decidir emprendre una enquesta participativa per conèixer el parer sobre aquesta qüestió al veïnatge.

L’enquesta estava pensada per oferir tres possibles opcions que són:

1) Tornar a fer la inversió a les barbacoes i deixar-les obertes.
2) Realitzar un tancament amb pany i portes que implicaria llogar l’espai i controlar-ne l’ús
3) El tancament i desmuntatge de les instal·lacions.

La manera de fer arribar les respostes podia ser lliurant-les presencialment a les dependències de l’ajuntament, o seguint un codi QR que dirigia a un espai virtual de participació. o bé seguint l’enllaç enviat a través del canal de WhatsApp municipal.

Fins el dia 30 d’agost es podien fer arribar les respostes i, amb el resultat, la idea és començar a treballar per fer possible un canvi necessari.

L’equip de govern de l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts es mostra satisfet i compromès amb la participació ciutadana. De fet, l’alcaldessa accidental, Anna Serra, n’ha fet un “balanç molt positiu” i espera “poder fer noves enquestes a la ciutadania properament”.

La opció més votada ha estat la de realitzar un tancament amb pany i portes amb 136 vots que suposen un 78% del total dels vots, seguida d’un 20% de la segona amb 34 persones que s’han decantat per aquesta opció i, per acabar, amb un 2% la tercera possibilitat, que ha obtingut 3 vots.

Comparteix-ho amb els teus amics: