Resultats de l’enquesta sobre les Festes del Tura d’Olot

Comparteix-ho amb els teus amics:

223 persones són les que han opinat en l’enquesta realitzada pel Digital de Girona. El resultat ha estat bastant previsible; a continuació en repassem els resultats.

Vols que el programa de les Festes del Tura es presenti juntament amb el cartell?

El 69,3% dels enquestats prefereix, com era d’esperar, volen que la programació es presenti molt abans i no uns dies previs a les festes, per Santa Sabina, que segons Facebook és la copatrona de la ciutat. Per majoria la gent ho prefereix per exemple, en la presentació del cartell. El 10,9% opina que ja està bé com es fa i al 19,8% els és indiferent.

Vols que es deixi de fer el correbou?

En aquesta pregunta els percentatges anaven variant bastant, però al final el 51,5% no vol que es deixi de fer el correbou, enfront d’un 33,7% que sí. La gent amb qui hem pogut parlar considera que si es vol prohibir és perquè té “herències” espanyolistes, no per l’estrès que se li pugui causar a l’animal, ja que més estrès té un cavall quan s’està entrenant per qualsevol modalitat eqüestre (que no són poques i algunes són molt dures) o un gos per fer determinades coses. També cal recordar que ja no se’ls fa córrer pels carrers, sinó que es deixen anar dintre la plaça.

Hauria d’haver-hi més barraques?

El 56,4% considera que ja estan bé les que hi ha i no cal augmentar-ne el nombre.

Trobes correcta la programació musical?

Ja fa molts d’anys que no es porten grans grups de l’escena musical, principalment per qüestions de pressupost. Tot hi això, el 64,4% pensa que es podria millorar la programació musical; només el 18,8% considera que ja està bé la que programen.

Les votacions de les carrosses a la Batalla de les Flors s’haurien de fer a través de l’aplicació per a mòbils oficial de les Festes del Tura?

Aquesta pregunta és a causa de l’eterna polèmica que envolta el CIT sobre les queixes de la gent pels possibles “tongos” en l’atorgament de premis, tant de la Batalla de les Flors, dels Carnavals, com del premi del Garrotxí de l’any. Per tant, el 45,5% hi estaria a favor, el 12,9% en contra i al 41,6% li és indiferent. Tot i això, seria una bona idea, perquè actualment és factible i donaria un toc d’originalitat a la festa, que per altra banda, ja l’hi convé.

S’hauria de potenciar l’ús d’un “pàrquing” per als cotxets de nadons els dies del ball dels gegants?

Aquí el 57,4% pensa que sí que s’hauria de crear o potenciar un “pàrquing” per als cotxets de nadons els dies del ball dels gegants, ja que són incompatibles amb la gran quantitat de gent que va a veure aquests actes. El 12,9% opina que no cal.

Per altra banda, i no ho hem posat a l’enquesta, segons els comentaris al nostre Facebook, per norma general, la gent troba el cartell d’enguany molt fluix i poc il·lustratiu.

gegants olot