Retrospectiva fotogràfica de Josep Salvador Calí Pecci amb la natura i l’entorn de Vidrà com a protagonistes

Comparteix-ho amb els teus amics:

L’exposició, ubicada a la sala polivalent de l’Ajuntament de Vidrà, es podrà visitar aquest dissabte a partir de les 6 de la tarda, i el cap de setmana del 25 i 26 de setembre de 12 a 2 del migdia i de 2/4 de 6 de la tarda a 2/4 de 8 del vespre.

Aquest dissabte 18 de setembre a les 6 de la tarda tindrà lloc la inauguració de la retrospectiva fotogràfica El temps retrobat, un recull d’una vintena de fotografies de Josep Salvador Cali Pecci.

L’exposició s’ha pogut portar a terme gràcies a la cessió a l’ADET d’algunes fotografies del fons documental de la família de Josep Salvador Cali Pecci i a la bona entesa amb l’Ajuntament de Vidrà.

Ja des de molt jove, aquesta afició de Josep Salvador Calí per la natura el portà a fer fotografies. Primer amb una màquina molt senzilla en forma de caixonet i, tan aviat va poder, cap a l’any 1951, va comprar-se una Retina Kodak,  amb la qual va començar a fer fotografies de les seves sortides de muntanya. Va presentar els seus treballs a concursos de fotografia de Barcelona amb bastant d’èxit, ja que en va guanyar alguns.

Josep Salvador Calí Pecci, nascut a Buenos Aires el 12 de setembre de 1919, va començar a estiuejar a Vidrà a mitjans del segle passat i va ser durant aquestes estades quan va començar a elaborar el que va acabar essent una col·lecció d’imatges magnífiques. A la mostra retrospectiva que s’inaugura aquest dissabte s’hi podran veure una vintena de fotografies de l’entorn de Vidrà i de la vida de la seva gent a principis dels anys seixanta. Aquestes fotografies també es poden consultar a l’apartat col·leccions de la pàgina web de l’associació.

D’altra banda, la setmana passada, gràcies al suport de l’ADET, es va tancar el procés d’inventari i traducció del fons documental de la família Espadamala. Josep Masnou, que s’encarrega de l’arxiu de l’entitat, va catalogar i inventariar els documents, alguns de procedència municipal. Un cop acabat el procés, i per recomanació del mateix Masnou, la família va lliurar a l’Arxiu Municipal de Torelló catorze documents històrics relacionats amb la població, que quedaran integrats al fons municipal de l’Ajuntament. A l’acte hi van assistir Carme Francolí i Albert Espadamala en representació de la família, Marçal Ortuño, alcalde de Torelló, i Gemma Carretero, directora de l’Arxiu Municipal.

D’entre els catorze documents cedits per la família, destaquen un registre d’ordres de l’Ajuntament de Torelló (1755 -1756), un llibre d’acords de l’Ajuntament de Torelló (1811) i el repartiment del cadastre de Sant Feliu de Torelló de l’any 1770.

Albert Espadamala va posar en relleu la gran feina que s’ha fet des de l’Associació d’Estudis Torellonencs i va agrair la bona disposició i entesa entre l’associació i la família.

Més info aquí