Reunió sobre el canvi en el model de recollida selectiva a la Vall d’en Bas

Comparteix-ho amb els teus amics:

Vall d’en Bas – D’acord amb el Programa general de prevenció i gestió de residus i recursos de Catalunya (PRECAT 2020), ens hem d’adaptar als nivells de recollida selectiva i als objectius que aquest programa planteja de manera progressiva i al llarg del proper any.

Després de les proves pilots fetes a diversos veïnats de poblacions de la comarca –Argelaguer, Santa Pau, Sant Joan les Fonts i la Vall d’en Bas– al 2017, que van permetre obtenir dades com ara el nivell de selecció assolit, els costos reals o la percepció de la ciutadania, s’ha determinat que dels quatre sistemes que es van provar, els que han obtingut millors resultats són el porta a porta i el sistema d’obertura de contenidors amb targeta (els dos permeten l’aplicació del pagament per generació).

Des de l’Ajuntament ens toca ara decidir quin és el sistema que millor s’ajusta a les nostres necessitats i per això necessitem la col·laboració dels veïns i les veïnes de la Vall. Hem organitzat per la propera setmana dues reunions, on des de Sigma (Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa) ens explicaran aquests dos models de recollida. Discutirem les seves característiques, així com avantatges i inconvenients de cadascun d’ells i recollirem les vostres opinions per escollir el més adient per nosaltres.

Es faran dues reunions, podeu escollir la que us vagi més bé venir:

– Dimecres dia 3 d’Abril a les 19.30h al local social de les Olletes.
– Dijous dia 4 a la mateixa hora a Sant Esteve d’en Bas (Can Tista).

Comparteix-ho amb els teus amics: