Ripoll es prepara per rebre la 4a Marató de donació de sang

Comparteix-ho amb els teus amics:

Aquest matí ha tingut lloc la roda de premsa per presentar aquesta Marató, a la qual han assistit per part de l’ajuntament l’alcalde, Jordi Munell; per part del Consell Comarcal, el seu president Miquel Rovira, la Dra. Anna Millan del banc de Sang i Teixits, així com altres persones en representació de les entitats que col·laboren en aquest especial acapte de sang.

L’acapte tindrà lloc el proper dissabte 12 de juliol, de 10 a 14:30h i de 15:30 a 21h, a la Sala Eudald Graells (Passeig Sant Joan, s/n). La campanya, organitzada pel Banc de Sang i Teixits (BST), compta amb la implicació de l’Ajuntament de Ripoll i l’Associació de Donats de Sang de Ripoll.

201407081329021

Amb l’eslògan “Ripoll solidari amb la Marató. Amb tu en farem 300!”, el municipi espera assolir un nou rècord de donants. En l’anterior Marató, l’any passat, es va aconseguir una participació de 218 donants. Enguany l’objectiu és superar aquesta xifra de la passada edició.

La Marató vol convertir la donació de sang en una gran jornada festiva. Per això hi participen entitats, institucions, empreses i particulars que donen suport i s’impliquen organitzant un seguit d’activitats lúdiques durant tota la jornada. Al llarg d’aquests dies s’està implicant el teixit associatiu i empresarial del municipi i rodalies.

A més a més, aquest any a través de l’etiqueta #MSangRipoll es vol estendre la presència de la Marató a les xarxes socials.

La Marató vol sensibilitzar sobre la importància de donar sang com un hàbit i aconseguir nous donants per estendre aquesta pràctica entre el màxim nombre de ciutadans. Cal tenir en compte que cada dia calen 1.000 donacions a Catalunya per atendre les necessitats dels malalts. També s’ha insistit en la necessitat especial de donacions durant l’estiu, moment en que les reserves del Banc de Sang passen pel seu moment més crític de l’any.

Comparteix-ho amb els teus amics: