Roses vol aturar l’augment d’embarcacions turístiques i lúdiques al golf

Comparteix-ho amb els teus amics:

L’Ajuntament constata un “degoteig” de noves peticions i justifica la mesura per atendre a criteris de “sostenibilitat”

L’Ajuntament de Roses ha sol·licitat al Departament de Territori i Sostenibilitat una moratòria en l’atorgament de noves autoritzacions a empreses interessades a realitzar el servei de transport marítim de passatgers i activitats lúdiques, com ara vaixells turístics i motos d’aigua, entre d’altres. L’objectiu del consistori és aturar l’augment d’embarcacions d’aquestes característiques per la franja litoral, el parc natural del cap de Creus i els canals de Santa Margarita, fins a disposar d’un estudi que determini el volum assumible en base a criteris de “sostenibilitat”. L’equip de govern ha constatat un “degoteig constant” de noves peticions, així com queixes de professionals i privats davant de l'”ús desproporcionat” d’aquests serveis sobre el litoral.

El consistori liderat per Montse Mindan ha expressat la seva “preocupació” pel fet que el litoral pugui patir un “ús desproporcionat” de certes activitats o que es puguin atorgar llicències a un nombre “aparentment il·limitat” d’embarcacions de transport marítim, ja que “poden posar en risc i amenaçar la qualitat vida i seguretat dels usuaris i de l’oferta turística del municipi”, segons s’indica en un comunicat.

Per aquest motiu, l’Ajuntament ha posat el focus en les activitats que basen el seu atractiu “en la velocitat i les maniobres sobtades, aquelles que arrosseguen tot tipus d’estris, més motos d’aigua i la sobrefreqüentació de les cales de l’espai natural per oferir paisatge submarí, arran de la costa”. A més, es queixa que, en ocasions, qui realitza aquestes activitats són embarcacions no pas de Roses, sinó de municipis propers o fins i tot de fora del golf.

“Són nombroses les queixes dels professionals i privats que desenvolupen la seva activitat en el litoral rosinc, també dins l’àmbit del parc natural del Cap de Creus”, ha assegurat el consistori, que s’ha decidit finalment a demanar la moratòria atenent a criteris de “sostenibilitat”. La intenció és aturar les noves concessions fins avaluar la pressió que aquestes activitats exerceixen en el litoral, així com l’afectació que poden tenir sobre el turisme nàutic tradicional, submarinistes, banyistes, pescadors i propietaris de les finques amb accés directe als canals de Santa Margarida.