S’acaba de publicar el llibre Arbres i arbusts de la Garrotxa

Comparteix-ho amb els teus amics:

La publicació de l’Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa ANEGX ha rebut un ajut econòmic del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

La quantitat d’espècies d’arbres i arbusts presents a la comarca de la Garrotxa supera de llarg el centenar. Arribar a determinar i a conèixer la totalitat d’aquestes espècies és una tasca que pot resultar complicada per a les persones que s’inicien en la temática i també per a totes aquelles que únicament volen saber quins són els arbres que tenen més a prop.

2015_arbres_arbusts_Garrotxa_250.jpg_725135090

Aquest llibret no pretén ser una guía de camp típica on es recull la totalitat de les espècies existents en una zona. L’objectiu principal d’aquest llibre és posar a l’abast de tothom, sobretot dels principiants, un manual que permeti el coneixement dels principals arbres i arbusts que pot arribar a trobar en una passejada pels boscos de qualsevol dels municipis de la comarca. Alzinars, fagedes, rouredes, pinedes… dominen el paisatge muntanyós del territori garrotxí. I dins d’aquests boscos s’amaguen altres arbres que no són els dominants: teixos, aurons, àlbers… o que formen part del sotabosc arbustiu: boixos, brucs, arços…

S’hi han recollit un total de 50 espècies, de les més freqüents a la comarca i que amb un cop d’ull a les fotografíes del llibre ens permeti una fàcil identificació. La intenció d’aquesta obra és que no passem de llarg i ens parem un moment per poder observar i donar nom a l’arbre que ens acompanya durant les passejades pel bosc. Amb les descripcions i les fotografíes resultarà fácil poder-ho aconseguir.

Aquest document es pot consultar en préstec al Centre de Documentació del Parc, fullejar a la Minibiblioteca del Parc Nou, i comprar a les principals llibreries de la Garrotxa o directament a l’Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa (ANEGX).