Aquesta setmana podràs gaudir d’unes de les millors pluges d’estels de l’any. Consulta dies i horaris

Comparteix-ho amb els teus amics:

Aquesta setmana podràs gaudir d’unes de les millors pluges d’estels de l’any

Les Perseids són una de les millors pluges d’estels que podem observar, produint fins a 60 meteors per hora al punt màxim. Aquesta pluja està produïda pel cometa Swift-Tuttle, que va ser descobert en 1862. Les Perseids són famoses per produir una gran quantitat de meteors brillants. La pluja es produeix anualment des del 17 de juliol fins al 24 d’agost. En el cas del 2020, el seu pic o punt màxim es produirà la nit del 12 d’agost i el matí del 13 d’agost.

La lluna del segon trimestre bloquejarà alguns dels meteors més febles d’enguany, però les Perseids són molt brillants, tant que encara podem dir que serà un bon espectacle enguany. Els meteors irradiaran de la constel·lació de Perseu, però poden aparèixer en qualsevol part del cel, de manera que vegem ara quan serà el millor moment per a veure aquesta pluja i on.

El millor moment per a veure la pluja de Perseids 2020

Entre la nit del 12 i el 13 d’agost, a partir de les 22.00 hores, serà quan serà possible observar fins a 50 o més meteors per hora.

La visualització de les Perseids es podrà des de primera hora de la nit, fins ben entrada la matinada. Aproximadament fins a les 4 de la matinada.

No obstant això, al contrari del que podria pensar, la visibilitat de les estrelles fugaces no comença ni acaba tan bruscament.

Val la pena dir que pots començar a observar les estrelles fugaces des dels primers dies d’agost i continuar observant-les encara més tard: de fet, hi ha un segon eixam de meteors, les Delta Acuáridas, que començaran a veure’s des del 12 de juliol fins al 23 d’agost i es reunirà les Perseids per a nits plenes d’estrelles fugaces.

On veure la pluja de Perseids 2020

Per a observar estrelles fugaces com les Perseids, no necessites un equip especial i no és essencial saber com reconèixer les constel·lacions, sinó adoptar algunes precaucions essencials com el fet que sigui essencial trobar un cel fosc amb una vista àmplia per a maximitzar les possibilitats d’observar estrelles fugaces i gaudir plenament de l’espectacle.

Si no tens idea d’on anar i desitges trobar un lloc d’observació astronòmica ideal en la teva àrea, serà recomanable que et situïs en un lloc elevat de la teva ciutat o si tens possibilitat, pots anar a una platja en la qual puguis veure el cel clar i fosc.

Semblarà obvi dir-ho però no tinguis pressa. El millor és tenir paciència i relaxar-se durant almenys una o dues hores, no sols perquè és bo per a tu, sinó també perquè aquests meteors ocasionalment arriben i s’intercalen amb pauses.

A més, els teus ulls trigaran fins a 20 minuts a adaptar-se a la foscor i això et permetrà veure moltes més estrelles i meteors. Serà llavors recomanable portar amb tu una gandula, repel·lent d’insectes i aliments per a la nit per a gaudir de tot l’espectacle.

Encara que no és essencial reconèixer les constel·lacions, és molt útil buscar i trobar l’anomenat Radiant, el punt des del qual els meteors s’originen i irradien. En el cas de les Perseids, el radiant és la constel·lació de Perseo que pot identificar-se en el nord-est en el quadrant de la volta celeste de la qual semblen originar-se els meteors a partir de les 24.00 hores i que trobaràs just sota Cassiopea una constel·lació en forma de “W” o “M” invertida.

Info: elblogverde.com