S’ajorna la XII Trencada de Mona de la pastisseria Cacau d’Olot

Comparteix-ho amb els teus amics:

S’ajorna la XII Trencada de Mona de la pastisseria Cacau d’Olot

S’ajorna la XII Trencada de Mona (pels que no tenen padrins) de la pastisseria Cacau d’Olot, que enguany s’havia de celebrar el 13 d’abril. Com que les circumstàncies són molt especials, s’ha decidit ajornar aquesta tradicional festa de la xocolata que aplega prop d’un miler de persones a la Plaça Major d’Olot. Un cop s’hagi restablert la normalitat, es realitzarà la trencada de mona en nova data, que com a protagonista principal serà el conegut extraterrestre E.T.

NO ESTEM PER A MONES (PASQUA CONFINADA)

Pastisseria Cacau – S’acosta l’època més creativa pels artesans xocolaters i pastissers; enguany, però, és diferent. A causa de la situació d’emergència, de pandèmia i de confinament per la COVID-19, no podem estar ni amb els amics ni amb els familiars.

Principalment ens ha arribat una idea per part de companys d’ofici que ve a dir ‘per Pasqua cap fillol sense mona’ i que proposa que les mones s’encarreguin i es reparteixin a domicili.

La idea del confinament (#joemquedoacasa) no ens quadra amb el fet d’estar fent, venent i repartint mones. Si aquests dies el missatge del món sanitari és el d parar i estar a casa, per a nosaltres no té sentit seguir fent com si no passés res.

Entenem i estimem el nostre ofici com a un petit caprici, com a un element ritual de trobada amb aquelles persones amb qui fem comunitat. Per a nosaltres, la Pasqua és la primera gran trobada de primavera entre els nostres. Si filloles, fillols, padrins i padrines no es poden trobar per a celebrar de forma conjunta aquesta tradició, no té cap mena de sentit pretendre celebrar-ho ara.

Cada any el calendari es mou i sabem fermament que el 13 d’Abril no hi haurà possibilitat de celebrar la Pasqua. Per això, comuniquem a clients, consumidors i a la societat en general que en benefici de la salut de tots i totes, posposem sense data encara, la diada de la mona fins que ens puguem reunir de nou.

Ara és hora de cuidar-nos, ara és hora de repensar-nos i de ben segur, que quan tot això passi tindrem moltes i dolces oportunitats per a reunir-nos i celebrar la vida.

VÍDEOS RELACIONATS:

Comparteix-ho amb els teus amics: