Salut confirma que la soca britànica del coronavirus s’està obrint pas a la Garrotxa

Comparteix-ho amb els teus amics:

Salut confirma que la soca britànica del coronavirus s’està obrint pas a la Garrotxa

Salut confirma que la nova soca britànica del coronavirus s’està obrint pas per la regió sanitària de Girona i la Garrotxa és la primera comarca a afectada. De moment es desconeix el nombre de casos afectats per aquesta variant, ja que per detectar-la es fa servir la tècnica de seqüenciació del virus, que es determina a partir de la mostra presa en la prova diagnòstica.

Els professionals sanitaris alerten que soca britànica té major capacitat de contagiar i que cal extremar les precaucions i evitar el màxim possible el contacte amb altres persones i evitar qualsevol mena d’activitat grupal.

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha mostrat de nou la seva preocupació per la creixent presència de la soca britànica: “Preveiem que la soca britànica sigui la majoritària a Catalunya en quatre setmanes”. Argimon ha assenyalat que caldrà seguir l’evolució per avaluar-ne l’impacte sobre la situació epidemiològica general. De totes maneres, ha mostrat preocupació per la situació assistencial, que actualment ja té més de 3.000 persones ingressades als hospitals i 700 a les UCI.