Salut i tecnologia a l’Hospital d’Olot de la mà del Mobile Week Olot

Comparteix-ho amb els teus amics:

Malgrat la incertesa ara per ara de la cancel·lació del Mobile World Congress a causa del coronavirus, a Olot tindrà lloc el Mobile Week. L’Hospital d’Olot acullirà el dijous 20 de febrer tallers i conferències sobre salut i tecnologia

Olot és una de les 15 ciutats que enguany participen en la quarta edició de la Mobile Week Catalunya. Les noves tecnologies, la robòtica en el camp de la salut i la innovació són algunes de les principals temàtiques sobre les quals giraran les activitats previstes del 18 al 20 de febrer a Olot.

L’Hospital d’Olot acollirà les activitats i conferències previstes pel dijous 20 de febrer. De 10h a 19h al hall de l’Hospital d’Olot, hi haurà diferents tallers pràctics de robòtica, d’intel·ligència artificial, d’impressió 3D d’aliments o de continguts audiovisuals en format 360º. A més de poder conèixer el robot Pepper.

Taller robot Pepper i assistents intel·ligents a càrrec de YASYT Robotics: la robòtica social assistencial es proposa interactuar amb les persones i ajudar-les, d’una manera amable, efectiva i mitjançant la comunicació multimodal. Ho podrem veure en primera persona amb el robot Pepper.

Taller i exposició impressió 3D d’aliments a càrrec d’Althaia Manresa: veurem com treballa el model d’impressió 3D, farem un tast dels aliments i les implicacions que això pot tenir el seu desenvolupament en l’àmbit clínic.

Taller i exposició de models anatòmics a càrrec d’Althaia Manresa: explicació del funcionament i les utilitats de la impressió 3D de models anatòmics i punt en què es troba la recerca en aquest àmbit.

Tallers de procediments d’infermeria 360º a càrrec de la Comissió Innovació de la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa: amb l’edició de continguts audiovisuals en format 360º, els professionals de la Fundació poden visualitzar noves tècniques i procediments per millorar les seves habilitats en l’àmbit de l’assistència.

Durant la jornada hi haurà dues conferències a la sala d’actes de l’Hospital d’Olot:

12h: “La tecnologia al servei de les persones” amb Tunstall Televida. Es pretén donar a conèixer el servei de teleassistència del territori, la tecnologia que s’utilitza actualment en aquest servei i les tendències del futur.

19:30h: “La innovació més enllà de la tecnologia“. La periodista Xantal Llavina serà l’encarregada de posar el punt final a la Mobile Week Olot 2020 amb l’acte de clausura -obert a tota la ciutadania- que es portarà a terme a l’Hospital d’Olot amb l’entrega dels primers premis Innova’t. En aquest concurs es premia els professionals del centre que han aportat les millors idees o projectes en matèria d’innovació, creativitat aplicada a la salut digital, qualitat assistencial i entorn.

Totes les activitats estan obertes a la ciutadania i són gratuïtes.