Salut licita les obres del nou laboratori regional al parc hospitalari de Salt per 1,74 MEUR

Comparteix-ho amb els teus amics:

El Departament de Salut ha licitat la primera fase de les obres del nou Laboratori Clínic Regional, que se situarà al Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt (Gironès). Les obres surten a concurs per 1,74 milions d’euros (MEUR) i han de permetre unificar els laboratoris actuals del Santa Caterina i l’hospital Trueta en un sol. Les empreses interessades poden presentar ofertes fins al 22 d’abril i el 4 de maig es farà l’obertura de pliques. Les obres d’adequació del nou laboratori clínic, que tindrà 1.800 metres quadrats, tenen un termini de cinc mesos. En una segona fase, Salut invertirà 800.000 euros més per equipar-lo, amb l’objectiu que els nous espais entrin en servei el primer trimestre del 2016.

ARXIU ACN L'hospital Josep Trueta de Girona.
ARXIU ACN L’hospital Josep Trueta de Girona.

Salut ha licitat aquest divendres la primera fase de les obres de construcció del nou Laboratori Clínic Regional que se situarà al Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt. Els treballs surten a concurs per 1.746.987,47 euros i tenen un termini d’execució de cinc mesos. Les empreses interessades poden presentar ofertes fins al 22 d’abril i, a més, també tindran possibilitat de visitar els espais que s’han d’adequar. L’obertura de les pliques es farà el 4 de maig.

El nou Laboratori Clínic Regional de Girona unirà els actuals que hi ha ubicats al Trueta (d’uns 1.200 metres quadrats) i al Santa Caterina (d’uns 480 metres quadrats). El laboratori regional es trobarà en un espai de 1.800 metres quadrats que actualment està en desús. Es troba situada sota l’edifici del sociosanitari La República.

L’empresa adjudicatària haurà de comprometre’s a adequar els espais aquest mateix 2015. La voluntat del Departament és que el trasllat i la posada en marxa del nou laboratori regional es faci el primer trimestre del 2016. Abans, un cop acabin les obres, Salut haurà engegat la segona fase del projecte.

Aquesta comprèn l’adequació dels exteriors i la dotació del mobiliari necessari per engegar el laboratori. Es calcula que això tindrà un cost aproximat de 800.000 euros. Un cop es faci el trasllat, l’hospital Josep Trueta mantindrà un espai d’uns 200 metres quadrats per a les urgències de laboratori.

L’actual laboratori del Trueta, amb 94 professionals, dóna servei a l’ICS Girona (que també inclou els 27 equips d’atenció primària), a l’IAS i a l’hospital de Campdevànol. S’hi fan tant extraccions de sang com analítiques de fluids biològics, microbiologia i estudis genètics. Durant el 2014 es van fer més de 5.675.000 proves i es atendre 648.000 peticions de les tres institucions.

Després, l’ampliació de les urgències

Un cop s’alliberin els espais que ocupa el laboratori del Trueta, Salut tirarà endavant l’ampliació de les urgències de l’hospital. Justament, la setmana passada els arquitectes de l’empresa a qui s’ha adjudicat el projecte van començar a treballar in situ per redactar-lo.

La previsió és que el projecte estigui acabat passat l’estiu. D’aquesta manera, els tràmits per a la licitació i l’inici d’obres es podran fer immediatament després del trasllat del laboratori clínic. El nou servei d’urgències del Trueta pràcticament doblarà la superfície de l’actual, que és de 1.200 metres quadrats.

Salt (ACN)

Comparteix-ho amb els teus amics: