Sant Hilari Sacalm impulsa una fira per donar a conèixer la marca Guilleries

Comparteix-ho amb els teus amics:

Ahir al vespre es van reunir els representants de la majoria dels municipis que formen la subcomarca de les Guilleries per parlar de la Fira Mercat de les Guilleries que impulsa l’Ajuntament de Sant Hilari Sacalm.

A la reunió hi van assistir, a més de l’alcalde de Sant Hilari, Joan Ramon Veciana i els regidors de turisme, Jordi Moragas, i de Medi ambient Jordi Rotllant, alcaldes i regidors de d’Osor, Vilanova de Sau, Espinelves, Viladrau i la Cellera. Tots van confirmar la seva participació en la Fira.

les Guilleries

La fira mercat de les Guilleries tindrà lloc els dies 19 i 20 de novembre a Sant Hilari i inclourà tot allò que s’origina, defineix i s’ofereix a les Guilleries. Per tant, les activitats i parades tindran exclusivament la temàtica Guilleries com a protagonista i tret diferencial.

Hi haurà una zona de mercat dedicada als productes i productors de les Guilleries. Una zona de fira composta pels diferents professionals i serveis turístics de les Guilleries que inclourà un punt d’informació de la Fira i de les Guilleries i un estand per cada Oficina de Turisme de cada municipi que hi participi.

També hi haurà diferents activitats típiques de la zona com és la Tallada de Troncs dels arbres de les Guilleries (demostracions de les feines del bosc) o el Tastet d’aigües de la capital de les Guilleries que ha tingut molt d’èxit aquest estiu, així com una olimpíada de bosc en la que hi participaran tots el pobles de la fira.

Les Guilleries és una subcomarca que té unes característiques i una riquesa natural que la fan única a Catalunya. L’abundància d’aigües, que en el cas de Sant Hilari, la vila de les cent fonts, són especialment remarcables sobre tot per les seves qualitats mineromedicinals; la riquesa dels seus boscos, amb un clima que barreja les qualitats del clima mediterrani i l’atlàntic, i que afavoreix una gran varietat d’arbres, el cultiu de l’avet de nadal i una gran varietat de bolets, fan de les Guilleries un lloc a visitar i gaudir.