Sant Jaume de Llierca ja té els Horts de La Brutau

Comparteix-ho amb els teus amics:

L’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca ha fet efectiva aquesta setmana la compra dels Horts de La Brutau de 4.000 metres quadrats per un import total de 8.600 euros.

L’objectiu de l’ajuntament és ampliar el patrimoni públic i alhora fer-n’hi un ús social. En aquest sentit l’alcalde, Jordi Cargol, ha manifestat que actualment els tècnics treballen en la possibilitat de crear i dissenyar parcel·les per fer un espai d’horts urbans.

“Volem mantenir el caràcter de horts per la gent del poble”. Un cop tancada aquesta operació farem un projecte per la pràctica de l’horticultura gestionada per veïns i veïnes de Sant Jaume de Llierca” afegeix Cargol.

Aquesta compra s’emmarca dins el projecte de La Brutau, Observatori del Benestar. Els Horts Urbans tenen uns importants valors socials entre les persones que hi participen, ja que els permeten ocupar el seu temps, afavoreixen la creació d’un teixit de noves relacions i milloren la seva qualitat de vida mitjançant una activitat física molt positiva per a la seva salut. També tenen un alt valor ambiental per Sant Jaume de Llierca, ja que esdevenen nous espais verds públics en els quals l’horta és la protagonista.

Altres aspectes destacats són la seva funció d’educació ambiental, mitjançant la realització d’activitats destinades a l’escola i la llar d’infants del poble que permeten als nens i les nenes conèixer el món agrari i els principis de l’agricultura ecològica, així com una funció social de convivència entre generacions, ja que les activitats educatives que es realitzaran als horts urbans faciliten la relació entre els infants i les persones grans.

Info: Ajunt. Sant Jaume de Llierca

Comparteix-ho amb els teus amics: