Sant Joan amb ruixats i tempestes que poden deixar entre 20 i 50 litres en 24 hores

Comparteix-ho amb els teus amics:

Protecció Civil ha activat aquest vespre l’alerta del pla Inuncat per la previsió de tempestes durant el dia de Sant Joan arreu del país des de primera hora del matí. Les previsions aniran creixent d’intensitat amb el pas de les hores i, entre les dues del migdia i les vuit del vespre, seran especialment fortes a les comarques del Ripollès, Bages, Berguedà i Osona, però també seran intenses a la Vall d’Aran, Pallars Sobirà, Alta Ribagorça, Pallars Sobirà i Jussà, i a punts de la Noguera, Segarra, Anoia, Vallès Oriental i Occidental i Garrotxa. Les acumulacions abundants de pluja es poden produir a tot el territori i es preveu que oscil·lin entre els 20 i els 50 litres en 24 hores.

Fins i tot, es poden superar els 50 litres a les comarques del Pirineu, Prepirineu, interior del quadrant nord-est i Catalunya Central. A partir de les vuit del vespre es preveu que el fenomen vagi disminuint d’intensitat. Les precipitacions aniran acompanyades de tempesta i pedra i en moments de xàfec hi haurà ratxes fortes de vent.

Protecció Civil ha demanat que s’extremin les precaucions en zones properes a rius i rieres i també el Servei Català de Trànsit recomana prudència en la conducció davant la meteorologia adversa. ACN