Sant Joan les Fonts celebra una sessió plenària marcada per l’excepcionalitat

Comparteix-ho amb els teus amics:

Sant Joan les Fonts ha celebrat aquest dilluns al vespre una sessió plenària municipal marcada per l’excepcionalitat.

PLEJUNY01395

En primer lloc, perquè s’ha celebrat en un espai diferent de la sala de plens del consistori. El Centre Sociocultural ha estat el recinte escollit per garantir les distàncies de seguretat davant la Covid-19 entre els diferents membres de la Corporació Municipal i el públic assistent, que ha ocupat les grades d’aquest equipament municipal.

En segon lloc, el ple també ha estat marcat per l’absència de l’alcaldessa de Sant Joan les Fonts, Maria Vidal. Vidal es troba de baixa mèdica des del passat mes de maig i es preveu que en les pròximes setmanes rebi l’alta i torni a ocupar el càrrec. En la seva absència, la sessió plenària ha estat presidida per l’alcaldessa accidental Anna Serra, primera tinent d’alcaldessa de Vidal i número dos de la llista de Junts per Catalunya al municipi en les eleccions celebrades l’any passat.

Un altre factor excepcional ha estat que la sessió plenària d’aquest dilluns s’havia posposat, a petició del grup a l’oposició, Sant Joan Plural. El passat dilluns, van demanar revisar una sèrie d’aspectes sobre el nomenament d’Anna Serra com a alcaldessa accidental i altres de tipus formal.

L’Ajuntament amb els acords presos al ple del passat dilluns, per una part ha deixat clar que el nomenament de l’Alcaldessa accidental és vàlid i ferm. Per una altra s’ha tractat de reconduir i subsanar un defecte de forma en el nomenament dels membres de la Junta de Govern Local.

Tot i això, des de Sant Joan Plural s’ha insistit a dir que la sessió no es podia celebrar i han mostrat el seu desacord en la celebració del ple reiteradament en cada una de les seves intervencions. Sostenen que el nomenament de Serra, no és vàlid.

Precisament, Serra ha qüestionat l’actitud de l’oposició i alguns mitjans de comunicació especulant sobre la salut de l’alcaldessa de Sant Joan les Fonts, fet que no contribueix a la seva recuperació.

A més, Anna Serra ha manifestat que aquesta actitud prova de dividir el poble en dues parts i ha reiterat la mà estesa del govern municipal a l’oposició per tal d’arribar a acords davant d’una pandèmia mundial que està afectant greument a les famílies tant amb l’àmbit de salut com en l’econòmic.

A conseqüència d’aquesta actitud, les mesures de reactivació econòmica que el govern municipal porta setmanes treballant, s’hauran de posposar fins al proper ple amb el perjudici que això provoca als autònoms, establiments turístics i comerç local.

Info: Ajunt. Sant Joan les Fonts

Comparteix-ho amb els teus amics: